TravelSource.nl Logo 
HomeDagaanbiedingenAutohuurHotelsKortingsactiesVakantiehuizenVakantieparkenVliegtickets ReisverhalenLandeninformatieHelp
Afrika Auteur : Erik van Roekel
Azië 
Australië E-mail adres : info@erikvanroekel.nl
Europa 
 Noord Amerika URL Homepage : http://www.erikvanroekel.nl
Zuid Amerika   
Wereldreizen Reisverhalen : Aruba   Californië   Costa Rica   Florence-Italië   Florida


 Deel 1 reisverslag Florida, Erik van Roekel. Travelsource.nl

Erik goes Florida !

Wie van de drie?

In 1996 hebben wij een 13 daagse rondreis door Florida gemaakt. Ter voorbereiding van deze reis heb ik diverse sites in Amerika bezocht. Die informatie bleek zeer waardevol. Je weet beter wat leuk is om te bezoeken, hoe bepaalde zaken geregeld zijn en wat je bij tijdgebrek wel links kunt laten liggen. De toen bezochte sites heb ik gecombineerd met mijn eigen reiservaringen en op het net gezet, als service voor toekomstige Floridagangers.

Space Shuttle

Het leuke daarvan is dat ik van verschillende personen die op korte termijn naar Florida gingen een emailtje heb ontvangen, waarin ze schrijven erg blij te zijn met de informatie. Kijk daar doe je het voor !Disney Parade

Oh ja, voor alle duidelijkheid nog één opmerking. De informatie die ik geef is gebaseerd op mijn eigen  ervaringen. Inmiddels is in bijvoorbeeld de attractieparken e.e.a. veranderd. Voorzover ik dat weet worden die wijzigingen doorgevoerd. Eigen ervaringen met die nieuwe attracties heb ik niet, dus kan ik helaas daar ook geen informatie daarover geven. Dus ben je recent in Florida geweest en heb je tips, aanvullingen, verbeteringen etc. mail mij dan. Ik stel het erg op prijs en je helpt indirect nieuwe Floridagangers.

Mocht je tot slot helemaal weg zijn van Florida, neem dan even een kijkje op de site van Jan Rademarkers. Daar tref je info aan over het huren, maar ook het kopen van een bungalow in Florida. En neem zeker een kijkje op florida.pagina.nl een startpagina met snelle toegang tot veel florida links. Tot slot helemaal gek geworden van The States ? Surf dan naar www.verenigdestaten.nl of bezoek de startpagina met reisverhalen over noord- en midden amerika !

Alligator farm

De legendarische Gomek

Wat de kangaroe voor Australië is, is de alligator voor Florida. De in 1893 opgerichte Alligator Farm in St. Augustine is dan ook een toeristentrekker. De  Alligator Farm in St. Augustine kun je vergelijken met een kleine dierentuin, met alleen maar krokodillen, alligators, slangen en exotische vogels. Na een  paar attractieparken is dit een leuke afwisseling. Via loopbruggen kun je kennismaken met de dieren in hun eigen moerasgebied.

Gomek. Tijdens ons bezoek in 1996 konden we kennismaken met Gomek, één van de allergrootste krokodillen ter wereld. Via een groot onderwatervenster kon je hem recht in de ogen kijken. Iets dat je niet gauw zult vergeten. Helaas is Gomek inmiddels overleden. Maar Gomek kun je echter nog steeds ontmoeten; hij is opgezet en dus nog steeds te bezichtigen. In het bassin zwemt nu een andere krokodil.

Entertainment Show. Een paar keer per dag worden er shows gegeven, waar je nader kunt kennismaken met alligators, krokodillen of slangen. Een oppasser legt e.a.a. uit over de dieren. Bijvoorbeeld wat het  verschil is tussen een krokodil en een alligator, maar ook wat de dieren zoal  eten. Vanzelfsprekend komt hier ook het nodige entertainment bij kijken. Na afloop is er de mogelijkheid slangen, krokodillen of alligators te aaien. Erg vreemd is het feit dat deze dieren koud aanvoelen, terwijl ze toch echt leven.

Meer informatie ? Meer informatie tref je aan op de website van St. Augustine  Alligatorfarm.

Magic kingdom

Alien Encounter

Dromen worden hier werkelijkheid. Het is één grote sprookjeswereld met voor elk wat wils en bestaat uit 6 grote deelparken met elk hun eigen thema en attracties.

Mainstreet USA. Dit is een grote winkelstraat met  winkelpuien van vroeger. Hier kun je de overbekende Mickey Mouse oren kopen, maar ook sokken, stopdassen, t-shirts of bekers met een disney stipfiguur erop. Elke avond vormt MainStreet de verzamelplaats om naar het vuurwerk te kijken, dat boven het kasteel van Assepoester de lucht doet schitteren.

Adventureland. Exotische planten, piraten, tropische juice-bars, het Swiss FamilyRobinson Treehouse en Pirates of the Caribbean vormen de hoofdattracties van Adventureland.

Frontierland. De attractie van Frontierland is de Big Thunder  Mountain Railroad, een onbestuurbare trein die dendert door bergen en langs goudmijnen. Vergeet niet een ritje van zo´n 72 km/u te maken over een rivier met een verval van 45 graden in Splash Mountain !

Space Mountain

Tomorrowland. Met 2 toppers. Allereerst The Extra  Terrorestrial Alien Encounter, een schitterende attractie waarbij je de hete adem van een Alien daadwerkelijk in je nek voelt ! Goede tweede is Space Mountain, een werkelijk schitterende achtbaan langs meteoren en sterren in het pikkedonker, waardoor je bochten en steile afdalingen niet ziet aankomen. Het enige probleem is dat je na een half uurtje wachten in 2 minuten en 38 seconden weer buiten staat.

Liberty Square. De koloniale geschiedenis staat centraal in Liberty Square. Topattracties is hier Haunted Mansion. Een spookhuis met goede special effects. Aardig detail: kinderen raakte vroeger totaal overstuur in dit spookhuis, waardoor de meest angstaanjagende gedeeltes moesten worden verwijderd. Maar wat er overblijft is voldoende om menig bezoeker te doen schrikken.

Fantasyland. Dit gedeelte van het Magic Kingdom is voornamelijk gericht op kinderen. Heb je geen kinderen, dan kun je dit gedeelte overslaan als je tijd te kort komt. Belangrijkste bezienswaardigheden zijn hier "It´s a Small World", een muzikale ritje in een boot en "The legend of the Lion King" een korte toneelvoorstelling met Simba en zijn vriendjes.

Animal Kingdom. Een ander attractiepark van Disney is Animal Kingdom. Dit is het nieuwste pretpark van Disney. Zelf heb ik er geen  ervaring mee, omdat in 1996 dat park nog niet bestond. Sandra Zeegers stuurde mij echter de volgende informatie: Net zoals Magic Kingdom is Animal Kingdom ook  verdeeld in landen. Zo had je Dinosaurland, waar je een wild ritje in het  verleden kon maken, je kwam daar allemaal enge dinosaurussen tegen.

Het middelpunt van Animal Kingdom is geen kasteel zoals bij Magic Kingdom, maar een hele grote boom, the Tree of Life genaamd. In die boom zitten allemaal dieren verwerkt. Onder die boom zit een groot theater. Daar was een soort film-/theatervoorstelling die "It's tough to be a bug" heette. Insecten laten zien hoe moeilijk het voor hen is om te overleven tussen de mensen. Eerst kregen we een straaltje water in ons gezicht van een insect die gif spoot. Daarna roken we een of andere vieze lucht van een stinkdiertje, en tot slot kwam de wesp. Op het eind van de voorstelling werd gevraagd of het ongedierte de zaal wilde verlaten, het  voelde toen net of ze langs je benen en onder je billen doorliepen. Ik vond Animal Kingdom erg leuk, alleen was nog niet alles af. De prijs (40 dollar) vond ik daarom toch wel aan de hoge kant.

Meer informatie  ? Voor nadere informatie kun je terecht op de website van Disney. Je kunt Disney ook live bekijken via internet. 

Epcot Spacecenter

Parijs in Epcot Center

EPCOT Center is meer een educatief park en bestaat uit 2 gedeelten:

World Showcase. Dit gedeelte van het park toont Disneys kitscherige versie van verschillende landen, zoals Amerika, Canada, China, Frankrijk, Duitsland, Italië, Marakko etc. Frankrijk toont een werkelijk schitterende film over Frankrijk ondersteund met prachtige klassieke muziek. Het personeel dat in World Showcase werkt, komt daadwerkelijk uit het desbetreffende land.

Future World. In dit gedeelte van het park wordt de rol van energie, communicatie, landbouw en transport onder de aandacht gebracht. Je kunt hier met virtual reality kennismaken of nog even een emailtje naar iemand versturen.

Meer informatie ? Voor nadere informatie kun je terecht op Epcots Website.

Everglades

Everglades - Krekel

Pa- Hay Okee.
De Indianen noemden de Everglades Pa-Hay Okee, oftewel grasachtig water. Een omschrijving die zeer goed past bij de Everglades. Het Everglades National Park is een gebied 2 keer zo groot als Luxemburg en is beschermd gebied. De Everglades is uniek en kent zo´n 2000 verschillende plantensoorten, waarvan er 45 nergens anders in de wereld voorkomen. Voeg daar nog eens de dieren zoals reigers, visarenden, adelaars, panters, schildpadden en je hebt een werkelijk uniek natuurgebied. Denk echter niet dat je niets mag in dit beschermde gebied. Hou je je aan de regels dan is veel mogelijk: wandelen, fietsen, kanovaren, vissen, kamperen en zelfs zwemmen.

Everglades - Panter Sign

Veiligheid. Voor je eigen veiligheid en om de natuur te  beschermen, mag je niet de paden verlaten. In de Everglades komen diverse verschillende giftige slangen en planten en gevaarlijke dieren voor. Niet een  gebied om zomaar te verkennen. Dat wil niet zeggen dat een bezoekje aan de  Everglades gevaarlijk zou zijn. Het meeste gevaar komt echter, daar waar je het  niet van verwacht; namelijk uit de lucht door de talloze muggen ! Goede  insektenwerende middelen zijn dan ook onontbeerlijk.

Trials. De hoofdweg door het Everglades National Park is 61 kilometer lang. Langs deze hoofdweg zijn er zes gemarkeerde wandelpaden over planken (trials, genoemd) en  talloze andere voetpaden. Probeer een paar verschillende trials en je zult ontdekken dat de Everglades "meerdere gezichten" heeft, van riviertjes en kleine beekjes tot grote stukken moeras. Met name de 800 meter lange Gumbo Limbo Trial is een aanrader.

Meer informatie ? Meer informatie over de Everglades tref je aan op de Evergladessite van het American Park Network

vervolg reisverslag Florida


HomeDagaanbiedingenAutohuurHotelsKortingsactiesVakantiehuizenVakantieparkenVliegtickets ReisverhalenLandeninformatieHelp