TravelSource.nl Logo 
HomeDagaanbiedingenAutohuurHotelsKortingsactiesVakantiehuizenVakantieparkenVliegtickets ReisverhalenLandeninformatieHelp
Afrika Auteur : Erik van Roekel
Azië 
Australië E-mail adres : info@erikvanroekel.nl
Europa 
 Noord Amerika URL Homepage : http://www.erikvanroekel.nl
Zuid Amerika   
Wereldreizen Reisverhalen : Aruba   Californië   Costa Rica   Florence-Italië   Florida


 Deel 3 reisverslag Aruba, Erik van Roekel. Travelsource.nl

All about the money

100 Arubaanse florijn

Mocht je een goedkope vakantie willen houden, dan moet je niet naar Aruba gaan. De hotelprijzen kunnen hoog oplopen en de aantrekkelijke watersportactiviteiten zijn niet goedkoop.

10 Arubaanse florijn

Misschien verwacht je het niet maar Aruba heeft een eigen munteenheid, de Arubaanse florijn. En deze is niet buiten Aruba te verkrijgen en wordt ook alleen op Aruba geaccepteerd. Maar niet getreurd de Amerikaanse dollar wordt zelfs in de kleinste winkel geaccepteerd. De Amerikaanse dollar heeft een vaste omrekenkoers naar de Arubaanse Florijn, hetgeen altijd handig is als iets niet in dollars is geprijst.

10 Arubaanse florijn

Het makkelijkst is gewoon in dollars te betalen. Vaak krijg je het wisselgeld voor het grootste gedeelte ook in dollars terug. Alleen kleine hoeveelheiden ontvang je soms in de lokale munteenheid.

Let wel even heel goed op bij de geldautomaat. Alleen als je gevraagd wordt een keuze te maken uit dollars of Arubaanse Florijen kun je dollars bemachtigen. Als de automaat dit niet vraagt, ontvang je altijd Arubaanse Florijnen. De AbnAmro geldautomaten bieden vrijwel altijd deze keuzemogelijkheid.
 

Eten en drinken

De Antilliaanse keuken kenmerkt zich door de vele verschillende invloeden van de gehele wereld. Vis en schaaldieren worden veel gegeten voorzien van kruiden en specerijen.

Overal zijn uitstekende cocktails te verkrijgen al dan niet met alcohol. The sex on the beach cocktail was mijn favoriet;

 • 2 centiliter Wodka
 • 1 centiliter Meloenlikeur
 • 1  centiliter Frambozenlikeur
 • 5 centiliter ananassap
 • 5 centiliter cranberrysap
 • naar smaak ijsblokjes
  het geheel goed door elkaar roeren en in een Highball-glas serveren.
 • Op Aruba tref je diverse restaurantsen eetcafé’s aan in verschillende prijsklasses. Uit ervaring kan ik je de volgende zaken aanbevelen:

  The Paddock. Een eetcafé gelegen aan de haven met uitzicht over de haven en de daar vaak liggen cruiseschepen. Zeer herkenbaar door de koeienprint op de muren. Op de site kun je het menu raadplegen.

  ¿ Que Pasa ? Een iets duurder restaurant met o.a. Sashimi, Jamaican Stew, Caribbean Lobster en Tenderloin Steaks. Dagelijkse specialiteiten en heerlijke gerechten met lokale vis. Laat je niet afschrikken door het uiterlijk van het restaurant dit staat in geen verhouding tot de kwailiteit ! ¿ Que Pasa ? vind je in de Wilhelminastraat vlak bij vlakbij het Sonesta Hotel.


  Boonoonoonoos. Nee, geen typefout het restaurant heet echt zo. Als je kennis wilt maken met de Caribische keuken dan moet je zeker hier een keer gaan eten. Diverse gerechten van de verschillende eilanden. Zowel bij de toeristen als lokale bevolking een zeer gewaardeerd restaurant. Bezoek de site om een indruk te krijgen van het menu en de prijzen. Een aanrader: Pumpkin Soup of te wel pompoensoep.
   

  Hotelaccomodaties

  Eagle Beach

  Aan de westkust van Aruba tref je diverse hotels aan. De zogenaamde high-rise (=hoogbouw) hotels tref je ten noorden van Oranjestad aan Palm Beach. De low-rise hotels staan in Oranjestad aan Eagle Beach.

  Persoonlijke geef ik de voorkeur aan de low-rise hotels. De high-rise hotels zijn bijna flats van zes verdiepingen met de ene hotelkamer naar de andere. Gelukkig nog geen toestanden zoals aan de Costa Brave, maar ik zou er geen lekkere vakantie hebben.

  Amsterdam manor Hotel

  Wij hebben op Aruba in het
  Amsterdam Manor Beach Resort gezeten. Een lowrise hotel gebouwd in de opvallende stijl van een Amsterdams grachtenpand. Het gemoedelijke hotel ligt aan Eagle Beach is van alle gemakken voorzien en van je hotelkamer is het 100 meter lopen en je ligt op het strand met gratis strandlakens en ligbedden voor de hotelgasten. De bus stopt bij het hotel en brengt je in minder dan 10 minuten voor zo’n 2,5 dollar heen en terug naar hartje Oranjestad.

   Ik heb er geen enkel (financieel) belang bij, maar adviseer je goed te overwegen of je echt in een highrise hotel zou willen, waar je niet veel meer dan een hotelkamernummer bent.
   


  start reisverslag Aruba vorige pagina Aruba  HomeDagaanbiedingenAutohuurHotelsKortingsactiesVakantiehuizenVakantieparkenVliegtickets ReisverhalenLandeninformatieHelp