TravelSource.nl Logo 
HomeDagaanbiedingenAutohuurHotelsKortingsactiesVakantiehuizenVakantieparkenVliegtickets ReisverhalenLandeninformatieHelp
Afrika Auteur : Erik van Roekel
Azië 
Australië E-mail adres : info@erikvanroekel.nl
Europa 
 Noord Amerika URL Homepage : http://www.erikvanroekel.nl
Zuid Amerika   
Wereldreizen Reisverhalen : Aruba   Californië   Costa Rica   Florence-Italië   Florida


 Deel 2 reisverslag Aruba, Erik van Roekel. Travelsource.nl

Things to see

Binnenland

Aruba biedt meer dan prachtige stranden. Het is zeer zeker de moeite waard om het eiland te verkennen met een jeep. Ik zet de belangrijkste bezienswaardigheden op een rijtje.Natural bridge

Natural Bridge. Deze 30 meter lange en 7 meter natuurlijk gevormde brug is zon beetje het meest gefotografeerde plekje van Aruba. De noordoost passaatwind laat de zee tegen de rotsen beuken en heeft de vrij zachte kalkgrond van onderaf uitgeslepen. Langs de hele noordkust zul je kleine natuurlijke  bruggen of uithollingen aantreffen, waar de zee nog steeds tegen aan beukt.

Arikok National  Park. Dit park omvat 20% van het eiland en lijkt op een cactuswoestijn uit een oude Wild West cowboyfilm. Naast cactussen van soms wel 2  meter hoog, tref je er onder andere de Ayo rotsformatie, grotten met indianentekeningen en de Tunnel of Love aan.

Ayo Rockformatie

De Ayo rotsformatie doet je vermoeden dat deze grote rotsblokken door reuzen er zijn neergelegd. De rotsformatie is echter ontstaan door selectieve  erosie, waarbij alleen het zachte materiaal er om een is verdwenen.

Tot slot kun je de hoogste berg van Aruba beklimmen, de Jamanota met uitzicht op beide uiterste punten van het eiland.Absoluut nodig een 4 WD

Door het park loopt een weg, maar probeer ook eens de trials die dwars door  de woestenij gaat. Borden zul je er niet veel tegenkomen, maar met een beetje richtingsgevoel en door de kustlijn in de gaten te houden, moet je toch wel de  juiste richting kunnen vinden. Hou af en toe wel je armen binnenboord, want je rijdt soms vlak langs de cactussen.


Duiken

Klaar voor de duik.

Volgens de kenners tref je rondom Bonaire de fraaiste duikplekken, maar dat moet je niet weerhouden om op Aruba te gaan duiken of snorkelen.


Weer Boven water,
 maar Diep onder de indruk

Via de hostess van onze reisorganisatie hebben we een proefduikles genomen. We hebben onder begeleiding van een ervaren duikinstructeur met perslucht gedoken.

De middag begon met zon anderhalf uur theorie. Hoe communiceer je onder water, hoe werkt de apparatuur, hoe kun je onder water er voor zorgen dat  het water uit je duikbril verdwijnt etc. Bijzonder leerzaam. Heb echter niet de illusie dat je daarmee een volleerd duiker bent !

Vervolgens zijn we naar onze duiklocatie Mangel Halto Reef gereden, waar we in ondiep water allereerst allerlei verplichte oefeningen hebben gedaan. Hoe doe je bijvoorbeeld het mondstuk onder water in etc. Toen dat we dat onder de knie hadden hebben we een klein uurtje de onderwaterwereld verkent. Om medische redenen en omdat ik soms mijn ademhaling niet goed onder controle kreeg, ben ik slechts zon 3 a 4 meter diep geweest. Voldoende echter om bij mij een onvergetelijke indruk achter te laten. Prachtige kleuren, hele mooie vissen en zeker zon 20 tot 30 meter zicht.

Mocht je een duikles overwegen, let er dan op dat je onder begeleiding van een ervaren persoon gaat in een klein groep. En vergeet die idiote duik in het hotel van het zwembad dat vaak aangeboden wordt, dat is niets met een echte proefles in open water. Mocht een duikles je te veel van het goede zijn, overweeg dan eens een snorkelles of een tochtje met Atlantis.

Meer informatie ? Neem een kijkje op de Aruba Scuba Diving site.
 

Vervoer

Aruba is klein. Slechts 30 x 10 kilometer. In het zuidelijke gedeelte met de hotels en plaatsen zoals Oranjestad, Savanata en San Nicolas zijn er prima busverbindingen naar de belangrijkste plekken.

De stranden op Aruba zijn in slechts 1 woord: fantastisch ! Glashelder blauw water, witte stranden en palmen, het lijkt de bountyreclame wel. Maar Aruba biedt meer.

De weg langs de noordkust

Huur een dag een jeep en verken het eiland. Neem een jeep met 4 wielaandrijving en niet een standaard auto. Rondom je hotel liggen er dan wel prima asfaltwegen, dit is op het grootste gedeelte van het eiland echter niet zo. Op sommige stukken zul je de 4 wielaandrijving heel hard nodig hebben.

Let wel even op een paar zaken. Een open jeep is erg lekker door de rijwind, maar smeer je dan wel heel goed in met zonnebrand en neem dit ook mee. Anders zul je nog lang op een vervelende manier worden herinnerd aan een dagje eilandverkennen. Neem ook wat flessen drinken mee, want op bepaalde delen van het eiland tref je nauwelijks voorzieningen aan.

Met deze voorbereidingen wordt het een prima dag en zul je letterlijk en figuurlijk de andere kant van Aruba leren kennen met bezienswaardigheden zoals the Natural Bridge, Alto Visto, Alo Rock formation, Arikok National Park etc.

De meeste verhuurbedrijven brengen en halen gratis de huurauto en de benzineprijs is een lachertje, dus wat houdt je nog tegen ?
 


vorige pagina Aruba vervolg reisverslag ArubaHomeDagaanbiedingenAutohuurHotelsKortingsactiesVakantiehuizenVakantieparkenVliegtickets ReisverhalenLandeninformatieHelp