TravelSource.nl Logo 
HomeDagaanbiedingenAutohuurHotelsKortingsactiesVakantiehuizenVakantieparkenVliegtickets ReisverhalenLandeninformatieHelp
Reisverslagen :
Afrika
Azië
Australië
Europa
Noord Amerika
Zuid Amerika
Wereldreizen
Alaska
Jasper Schaap
Met United Airlines vliegen Jasper, Dennis en Patrick naar Alaska. Met 17 html pagina's en 30 foto's beschrijven ze o.a. Earthquake park, Denali National Park, de 6200 meter hoge Mount McKinley, de Mendenhal en Portage Gletsjer, de Westerdam, Yukon river, Lake Louise en het Kenai Fjords National Park
Reisverslag Aruba
Erik van Roekel
Tropische temperaturen, de constante passaatwind, het glasheldere blauwe water, de spierwitte stranden met palmen en het kurkdroge woestijnlandschap met cactussen. Aruba is in 1 a 2 dagen prima is te bekijken. In een weekje kun het grootste gedeelte van de bezienswaardigheden bekijken. Het was een heerlijke vakantie met bijzonder goed weer, prachtige stranden, fantastisch helderblauw zeewater en een mooie omgeving
Reisverslag Costa Rica
Erik van Roekel
Costa Rica is een land dat je bezoekt vanwege de prachtige natuur-gebieden, actieve vulkanen en de mooie planten en dieren.We hebben de hoofstad San Jose bezocht, prachtige wandelingen en boottochten gemaakt in het regenwoud rondom Torteguero, het gebied rondom de vulkaan Arenal bezocht, fraaie trails gelopen in Monteverde en aan het einde van de vakantie heerlijk uitgerust in Samara.
Reisverslag Florida
Erik van Roekel
31 koraal- en kalkeilandjes vormen samen The Florida Keys. Het laatste eiland is Key West. De tocht langs alle eilandjes over de US1 duurt zoīn 4 uur. Via de door de hoteleigenaars bedachte Miles Markers, weet je precies hoe ver je nog van Key West bent. Het nulpunt (0 MM) ligt bij Key West. Ben je dus op 37 MM, dan ben je nog 37 miles van Key West verwijderd.
Reisverslag Florida
Paul en Monique Schilders
"We huren 2 'bikes' en beginnen, met een waarschuwing op zak voor overstekende alligators, via de West Road aan de 24 km lange Scenic Loop door Shark Valley. Al snel blijkt dat we geen spijt hoeven te hebben van onze vroege start. In tegen-stelling tot gisteren is er nu enorm veel 'wildlife' te zien, dat nu nog niet is weggejaagd door het toeristentreintje. Zo moeten we bijvoorbeeld uitwijken voor een paar grote alligators die zich op het wegdek opwarmen."


Guatemala
Huub Wolters
Guatemala is een land met vele mogelijkheden. Cultuur, een groot gedeelte van het oude Maya-rijk lag hier, en natuurschoon, hooggebergte, vulkanisch gebergte en regenwoud, zijn hier volop te vinden. Vandaar dat Huub Wolters ervoor gekozen heeft hun vakantie in dit land door te brengen. Vanuit Guatemala City rijden ze naar Quetzaltenango. Ze bezoeken een aantal markten en kerken in de bergdorpjes rond Quetzaltenango. De reis gaat verder naar o.a. het Atitlanmeer, Chichicastenango met z'n wereldberoemde markt, Tikal : een groot Nationaal Park met overblijfselen van de Maya-cultuur en het stadje Livingstone, een verrassend leuk en kleurrijk stadje. Het doet je denken alsof je ineens op Jamaica zit
Mexico
Christiaan Rasch
3 weken Mexico, Guatamala en Belize. Vanuit Mexico stad vertrekken Christiaan en Vincent naar Mont Alban en bekijken een Zapoteken tempelcomplex, een afgevlakte bergtop. Verder bezoeken ze o.a. Puerto Angel, dit kleine kustplaatsje ligt in een idylische baai aan de Pacific Ocean, Canon del Sumidero, een 35 kilometer lang natuurreservaat rondom een rivier die door een diepe kloof stroomt, waar je jezelf met een speedboot doorheen kunt laten slingeren, de beoemde ruines van Palenque, de tempelcomlexen Tikal, Chitzen Itza en Teotihuacan.
Rondreis USA & Canada
Cees van der Giesen
Cees en Trudy kozen dit jaar voor een rondreis in een deel van Noord-Amerika dat minder door Europeanen bezocht wordt: New England. Ze bezochten de staten Massachusetts, Vermont, New Hampshire en New York. Omdat ze toch in de buurt waren bezochten ze ook Quťbec City, Montreal en Ottawa in Canada. Na een bezoek aan de Amish in Pennsylvania vlogen ze vanaf Washington DC terug naar huis.
Ruta Maya
Paul en Monique Schilders
Reisverslag Ruta Maya rondreis. Mexico, Honduras en Guatemala.
Canada & USA-west
Paul en Monique Schilders
Reisverslag rondreis door Canada en het westen van de Verenigde Staten
Fietstocht Oost-westkust
Tom Verhoeven
Per fiets rijden Tom Verhoeven en Ivo in dit reisverslag van New York naar San Francisco. De 8120 kilometer lange tocht leggen ze af in 102 dagen.
Lees verder over USA westkust in kolom 2
   
Reisverslag Californië
Erik van Roekel
We hebben een rondreis door het westen van Amerika gemaakt. Vanuit San Diego zijn we met een huurauto 3 weken op pad geweest en onder andere San Diego, Yoshua Tree, Grand Canyon, Bryce Canyon, Las Vegas, Yosemite, San Francisco, Alcatraz en LA bezocht. Een route die vrijwel iedereen rijdt bij een eerste bezoek aan dit gedeelte van Amerika. Een mooie mix van fraaie natuurparken en enkele grote steden.

U.S.A. zuidwestelijke Staten
Geert & Jeanne-Marie Dejaeger
"Reisverslag van een droom die werkelijkheid is geworden ......
27 dagen met de auto door CaliforniŽ - Nevada - Utah - Arizona. De enorme grootsheid en verscheidenheid van de natuur, de vriendelijke mensen, de gezellige dorpen en steden."

U.S.A. zuidwestelijke Staten
Marianne van Drunen/Arjen Pijfers
Marianne en Arjen reizen ruim 3 weken door het zuidwesten van de Verenigde Staten. De reis start in Los Angeles en gaat verder naar o.a. Disneyland in Anaheim, Palm Springs, Lake Havasu City, Flagstaff, de Grand Canyon, Sedona, Canyon de Chelly, Monument Valley, Bryce Canyon, Zion National Park, Las Vegas, Sequoia NP, Yosemite NP, Lake Tahoe, San Francisco, Monterey Peninsula, de 17 Miles Drive en weer terug naar LA voor een bezoekje aan Universal Studios Hollywood.
U.S.A. zuidwestelijke Staten
Huub Wolters
"De natuurparken in de Verenigde Staten waren het, die ons dit jaar, naar Amerika lokten." Het eerste doel is Beverly Hills en Hollywood en later op de dag gaan Huub en zijn vriendin via een ghosttown naar Las Vegas. Via de Hooverdam gaat de reis naar Williams, een oud route-66 stadje. Vanuit Williams gaan ze naar de South Rim van de Grand Canyon en bezoeken verschillende uitzichtpunten. Vanuit Flagstaff nemen ze de scenic-route over Cornville en Sedona. De weg biedt schitterende uitzichten op de rode, met dennebomen begroeide bergtoppen. Lees zelf hoe de reis verder gaat naar Sunset Crater Volcano, Monument Valley, Zion NP, Glenn Canyondam, Lake Powell, Bryce Canyon NP, Yosemite NP, Kings Canyon NP en Sequoia NP. Na een bezoek aan San Francisco doen ze in Monterey de 17 miles-drive langs de kust. De kustlijn is spectaculair, zeehonden en watervogels voelen zich hier prima op hun gemak tussen de vele golfbanen. Het verhaal eindigt met een tocht langs de mooie highway 1 naar LA.
U.S.A. zuidwestelijke Staten
Rein van Os
Uitgebreid reisverslag van Rein van Os met 22 HTML pagina's en 140 foto's van zijn rondreis door Californië, Utah, Nevada en Arizona. Lees over Disneyland, San Diego, Palm Springs, de Grand Canyon, Monument Valley, Lake Powell, Bryce NP, Zion NP, Las Vegas, Death Valley, Sequoia NP, Yosemite NP, Lake Tahoe, San Francisco en highway nr 1 langs de westkust.
USA-west Nationale Parken
Paul en Monique Schilders
Reisverslag rondreis door het westen van de Verenigde Staten. Los Angeles, Las Vegas, de Grand Canyon, Lake Powell, Zion & Bryce NP, Salt Lake City, Yellowstone, Yosemite, San Francisco, Monterey en Santa Barbara.

U.S.A. zuidwestelijke Staten
Edwin Hendriks
Uitgebreid reisverhaal met 115 foto's! Met United Airlines vliegen Edwin, zijn vriendin, zus en zwager naar Los Angeles voor een reis van 3 weken door de zuidwestelijke staten. Ze beginnen met een bezoek aan Disneyland in Anaheim. De volgende dag bezoeken ze het eerste Nationaal Park van hun reis : Joshua Tree National Monument. Via Lake Havasu bereiken ze de south rim van de Grand Canyon. Na Monument Valley is het prachtige Bryce Canyon National Park aan de beurt. De oranje-rode rotsformaties in dit park zijn 63 miljoen jaar geleden ontstaan. In Zion National Park gaan ze naar de Temple of Sinawava en Emerald Pool en bekijken de mooie watervallen. Lees zelf hoe de reis verder gaat naar Las Vegas, Death Valley NP, Sequoia NP met de grootste boom ter wereld ; the General Sherman Tree, Yosemite NP, San Francisco en de Universal Studios in Hollywood.†
U.S.A. zuidwesten
Martin Terpstra
Martin maakt met Trek America de 21 daagse "Westerner 3" trip. De 4432 kilometer lange tocht begint in Los Angeles-Hollywood met een bezoek aan de Universal Studio's. Via Santa Barbara gaan ze langs de kust naar Carmel en San Francisco. In SF bezoeken ze Alcatraz, China Town en de Fisherman Wharf. Lees hoe het verhaal verder gaat naar Yosemite NP (incl. White Water Rafting trip), Lake Tahoe, Nevada desert, Bryce Canyon NP, Zion NP, Lake Powell, Monument Valley, Grand Canyon NP south rim, Las Vegas en San Diego.
HomeDagaanbiedingenAutohuurHotelsKortingsactiesVakantiehuizenVakantieparkenVliegtickets ReisverhalenLandeninformatieHelp