TravelSource.nl Logo 
HomeDagaanbiedingenAutohuurHotelsKortingsactiesVakantiehuizenVakantieparkenVliegtickets ReisverhalenLandeninformatieHelp
Afrika Auteur : Erik van Roekel
Azië 
Australië E-mail adres : info@erikvanroekel.nl
 Europa 
Noord Amerika URL Homepage : http://www.erikvanroekel.nl
Zuid Amerika   
Wereldreizen Reisverhalen : Aruba   Californië   Costa Rica   Florence-Italië   Florida


 Deel 1 reisverslag Toscane, Erik van Roekel. Travelsource.nl

Algemene info Toscane

Port Ercole - Oude Mannen

Zoals je op deze site kunt lezen zijn we in 1996 naar Florida geweest. In de jaren daarna zijn we ook op vakantie geweest, maar naar minder interessante gebieden. In 1999 zijn we naar Toscane geweest. Het werd een goede vakantie in een fraaie omgeving, vandaar dat ik opnieuw besloten heb mijn vakantie-ervaringen op internet te zetten en te delen met Toscane-liefhebbers.

Pisa - De toren van Pisa
ItaliŽ is een supermarkt vol kunstschatten en historie, las ik eens ergens. En inderdaad elke Italiaan met een stukje land lijkt soms wel museumhouder. Prachtige landschappen met zonnebloemen, de karakteristieken cypressen en bouwvallige schuurtjes zijn een lust voor het oog. En ga je van het platteland de dorpen of steden in, dan stuit je al snel op prachtige beelden, fonteinen of fresco's. Voor een inwoner van Toscane de normaalste zaak van de wereld, maar ik bleef mij er over verbazen.

Ruim 3 weken hebben we gecampeerd op Camping "Le Marze" in Marina di Grosseto en vandaar uit diverse plaatsen bezocht en de omgeving verkend. Op dit gedeelte van mijn site tref je tal van foto's en wetenswaardigheden aan. Leuk om na te genieten als je reeds in Toscane bent geweest. En een goede vakantievoorbereiding als je nog naar Toscane gaat. Je kunt hier mijn vakantie-ervaringen lezen met diverse waardevolle tips. Ik geef je geen volledige reisgids van Toscane, maar licht wel een fraai tipje van de sluier  op. Voor andere prachtige reisverhalen over ItaliŽ, kun je een kijkje nemen op de startpagina met  reisverhalen over onder andere ItaliŽ.

Mochten bepaalde zaken je niet duidelijk zijn of heb je aanvullingen of verbeteringen. Aarzel dan niet en stuur mij een mailtje. Alvast veel plezier !
 

Florence

Florence - Ponte Vecchio

Een prachtige stad met een rijkdom aan verleidelijke markten, paleizen, kerken, musea en dat allemaal op loopafstand. Wat wil je als toerist nog meer ?

Ponte Vecchio. De Ponte Vecchio dateert uit 1345 en is de enige brug in Florence die niet in de Tweede Wereldoorlog is opgeblazen. Van oorspong waren diverse bedrijfjes gevestigd, maar de slagers, looiers en smeden moesten rond 1593 verdwijnen omdat ze teveel lawaai en stank veroorzaakten.

Florence - De scooters
Hun werkplaatsen werden vervolgens verbouwd en verhuurd aan edelsmeden. De winkels die op de brug zijn gebouwd en er deels overheen hangen verkopen tot op de dag van vandaag dan ook veel antieke sierraden, van goedkope oorbellen tot kostbare antieke juwelen. Vanaf de Ponte Santa Trinita heb je een prachtig uitzicht op de Ponte Vecchio en kun je de uitbouwen van de werkplaatsen, ondersteund door  houten stutten, duidelijk zien.

Florence - Duome
De Dom & Baptisterium. De Santa Maria del Fiori oftewel de katedraal van Florence is, met de enorme koepel, een dominant punt in de binnenstad. Hoewel de bordjes aan de buitenkant anders doet vermoeden, wordt er met de kledingvoorschriften niet zo nauw gelet. Je kunt dan ook met een korte broek gewoon naar binnenlopen. Hetgeen zeker de moeite waard is.

Tegenover de Dom staat het Baptisterium hetgeen tijdens ons bezoek gesloten was. Maar dat was geen probleem, want het meest bezienstwaardige van het Baptisterium bevindt zich aan de buitenkant. Bij de  ingang tref je namelijk de befaamde deuren van Lorenze Ghiberti aan. Deze deuren werden begin 1400 besteld om het einde van de pest in Florence te vieren. Uit de werken van zeven vooraanstaande kunstenaars werden de panelen van Ghiberti gekozen. De originele panelen bevinden zich in het Museo dell'Opera del Duomo, maar de kopieen zijn zeer goed. De panelen geven allerlei bijbelse taferelen weer. Bijzonder fraai uitgevoerd, want Ghiberti was een meester in het werken met perspectief. Florence biedt meer, veel meer.

Zoals de prachtige beelden nabij het Palazzo Vecchio, met onder andere het beroemde David-beeld van  Michelangelo. Of de Mercato Centrale. Een overdekte markt waar sinds 1874 al groente, vlees, vis en fruit wordt verkocht. Helaas (of juist niet !) teveel om hier op te noemen.

Florence - Mercato Cental
Tip ! Wij zijn met de auto naar Florence gereden, zodat je niet afhankelijk bent van het openbaar vervoer of excursietijden. Koop van te voren een plattegrond van Florence en rij naar de Mercato Centrale, gelegen aan de Via Panicale en de Via dell'Artento. Onder de Mercate Centrale is een parkeergarage, waar je prima je auto kunt parkeren, mits je niet op het midden van de dag aankomt. De parkeergarage bevindt zich in hartje stad. 
 


vervolg reisverslag Toscane
HomeDagaanbiedingenAutohuurHotelsKortingsactiesVakantiehuizenVakantieparkenVliegtickets ReisverhalenLandeninformatieHelp