Foto v/d dag

Locatie: Gijon (S) - Santiago de Compostela (S)
KM-stand: 2507 – 2824 (D317)

Nicole

Eric:
Santiago de Compostela is de bestemming, het welbekende pelgrimsoord. Het is maar 300 kilometer. Het zijn echter geen lange rechte snelwegen die momenteel de plaatsen met elkaar verbinden.
De routebeschrijving naar de camping is weer van het bekende niveau: belabberd. We maken weer onze (standaard) rondjes door een drukke stad totdat we bij toeval het bordje van de camping passeren. Het is een knusse camping en we zijn niet de enige in tegenstelling tot de vorige camping.
We springen rond een uur of vier nog even op de fiets en gaan de stad in. Wauw … wat een ontzettend mooie stad. We fietsen door hele knusse nauwe steegjes en dan staan we opeens voor de beroemde kathedraal. Het is een indrukwekkende aanzicht, ik experimenteer driftig met de panoramastand van de digitale camera. We wippen nog snel even naar binnen. Het altaar is overweldigd versierd met goud, een veelvoud aan engelen, op het kitsch af.  Als dit al zo’n indruk maakt dan ben ik benieuwd wat ons in Rome met de Sint Pieter staat te wachten?
Op een terrasje genieten we even van de dagelijkse gang van zaken in Santiago. Morgen op het gemak nog maar eens overdoen.

Eric

Nicole:
We rijden richting Santiago de Compostela, over zeer bochtige wegen. Niet echt veel kilometers wel lang over gedaan. Vandaag bedenk ik dat we bijna 3.000 kilometer hebben gereden zonder ook maar een keer in de file te staan. Dit is echt “on-Nederlands”. En dan is het zover, ……ze zijn aan de weg aan het werken en we……… staan stil. Gelukkig stond er een mannetje alles te regelen en mochten we na enkele minuten wachten toch doorrijden, jippie.
Dan komen we toevalligerwijs langs een bordje waarop een camping staat aangegeven. Laat dat nou de camping zijn waar we al een half uur naar op zoek zijn. Maar het was het zoeken waard. Een kleine, knusse camping met geheel marmeren sanitair. Luxe hoor als je gewend bent om een half uur op je warme douche te wachten (hi-hi)
Dan fietsen we nog even de stad in, een overweldigende indruk. Fantastisch wat een uitstraling. Geweldige gebouwen, veelvoud aan nauwe steegjes, kortom een stad om morgen nog eens rustig te bekijken. Als ik dit schrijf bedenk ik dat ik toch nog maar een douche ga nemen tussen al het marmer in Santiago.

Naar begin Foto van de dag
De kathedraal van Santiago de Compostela
De kathedraal van Santiago de Compostela