TravelSource.nl Logo 
HomeDagaanbiedingenAutohuurHotelsKortingsactiesVakantiehuizenVakantieparkenVliegtickets ReisverhalenLandeninformatieHelp
Reisverslagen :
Afrika
Azië
Australië
Europa
Noord Amerika
Zuid Amerika
Wereldreizen
AustraliŽ
Jennie Bijlsma
Na een reis van ongeveer 26 uren via Kuala Lumpur (MaleisiŽ) kwamen we in Sydney aan. We hadden geluk, we vlogen bij daglicht over AustraliŽ en konden dus al voordat we geland waren genieten van de schoonheid van The Outback. Voordat het vliegtuig landde werd het met spuitbussen van binnen nog even gedesinfecteerd. Een vreemde gewaarwording, maar wel te begrijpen, dat ze hun land van bepaalde infecties vrij willen houden.
Ga naar landeninformatie over Australië Lees het reisverslag


AustraliŽ
Christiaan Rasch
Christiaan Rasch gaat 3 maanden "down under" in AustraliŽ. De reis start in Darwin, de hoofdstad van the Northern Territories. De reis gaat daarna verder naar Litchfield, je vindt hier heel veel watervallen, waar je fantastisch onder kunt zwemmen, lange bushwalks, magnetische termietenheuvels en natuurlijke whirlpools. Via Devils Marbles, een unieke vallei met door winderosie rondgesleten rotsformaties van indrukwekkende aard en Ayers Rock arriveert hij in Adelaide. Via uitgestrekte wijngebieden, zoutmeren, een mini-sahara, vulkanisch gebied, uitgestrekte nationale parken, oerbossen met een regenwoud-karakter en de beroemde Great Ocean Road gaat hij naar Melbourne om uiteindelijk in Sydney de reis af te sluiten.
Ga naar landeninformatie over Australië Lees het reisverslag


AustraliŽ
Huub Wolters
De reis begint in Sydney, hier bezoeken ze o.a. de Centre Point, een grote televisietoren met uitzicht over de hele stad, het Sydney Opera House, Chinatown, DarlingHarbour, Circular Quai en The Rocks, een mooie buurt met oude huisjes. Per trein gaat de reis naar de Blue Mountains om vanuit daar een bustocht langs een paar uitzichtpunten te maken. In Brisbane gaan ze naar Movieworld en de botanische tuinen aan de voet van de berg Mt Coot-tha. In Cairns varen ze met een catamaran het Great Barrier Reef op, waar ze naar hartelust kunnen snorkelen en duiken in deze prachtige onderwaterwereld. De volgende dag staat het volgende waterfestijn op het programma, n.l. raften op de Barronriver. Met het vliegtuig zijn ze met twee uurtjes in "The Red Centre" in Alice Springs. Vanuit hier maken ze tochten naar Ayers Rock en King's Canyon. Met het vliegtuig vliegen ze verder naar Darwin, ditmaal boeken ze een 3-daagse tour door Litchfield NP en Kakadu NP.
Ga naar landeninformatie over Australië Lees het reisverslag


AustraliŽ
Luddo Oh
Met Cathay Pacific vliegt Luddo via Hong Kong naar Melbourne. Met een veerpont gaat Luddo van het vaste land, Kowloon, naar Hong Kong Island. De beroemde Peak-tram loopt steil omhoog naar de top van de Peak op 800 meter. "Hong Kong is een geweldig hectische stad. Het bruist van het leven, enorm druk verkeer (nog nooit zoveel Rolls Roycen op een dag bij elkaar gezien) en smalle straatjes met eettentjes". In AustraliŽ gaat de reis per Greyhound bus van Melbourne naar Canberra. Samen met Lenore en Denis Kennedy, die daar wonen, worden enkele fietstochten in de omgeving gemaakt.
Ga naar landeninformatie over Australië Lees het reisverslag


Lees verder over AustraliŽ in kolom 2

 Maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen?
    
AanmeldenAfmelden

    Vervolg AustraliŽ
AustraliŽ      (English version)
Eddy Le Couvreur
Met Qantas vliegen Eddy en Erik naar Melbourne. Daar aangekomen bezoeken ze de Queen Victoria markt, Flinders Street Station, een prachtig stationsgebouw en de Rialto towers, het hoogste gebouw van AustraliŽ. De laatste dag in Melbourne beginnen ze met een uitstapje naar St. Kilda, de badplaats van Melbourne en later gaan ze naar de oever van de Yarra River voor de zondagsmarkt. Met de nachtbus gaat de reis naar Adelaide. Met een een bejaarde Ford Falcon gaan ze naar de belangrijkste wijnstreek van AustraliŽ, de Barossa Valley. Per Catamaran ferry varen ze, vergezeld door een groot aantal dolfijnen, naar Kangaroo Island. Met de Wildlife Day Tour bekijken ze Seal Bay "Onvoorstelbaar dat je deze grote in het wild levende dieren zo dicht kunt naderen!" en het Flinders Chase National Park met z'n "Remarkable Rocks". Met de "Legendary Ghan" gaan ze richting Alice Springs. De "Ghan" is een luxe treinverbinding over meer dan 1500 km. Na een driedaagse excursie naar Ayer's Rock, the Olgas en King's Canyon vliegen ze naar Cairns. Op het Great Barrier Reef maken ze per catamaran een snorkeltour met Sunlover Cruises. De volgende dag maken ze een tocht met de Skyrail. Dit is een kabelbaan van 7 km lang, die over het tropisch regenwoud naar Kuranda voert. Lees verder over o.a. Mission Beach, Coastal Rainforest, Magnetic Island, Brisbane, Minyon Falls en Sydney.
Ga naar landeninformatie over Australië Lees het reisverslag


Reisverslag Nieuw Zeeland
Paul en Monique Schilders
"Het is eindelijk prachtig weer! Zoín 100 meter onder ons liggen de 3 Emerald Lakes prachtig in de zon. Terwijl wat verder het volgende doel ligt, de North Crater. Daarboven vult het Blue Lake alweer een andere krater. Fantastisch! Aan de oevers van Emerald Lakes lijkt het door de vele toeristen helaas net een picknickplaats."
Paul en Monique gaan in dit reisverslag naar een regenachtige Nieuw Zeeland.
HomeDagaanbiedingenAutohuurHotelsKortingsactiesVakantiehuizenVakantieparkenVliegtickets ReisverhalenLandeninformatieHelp