TravelSource.nl Logo 
HomeDagaanbiedingenAutohuurHotelsKortingsactiesVakantiehuizenVakantieparkenVliegtickets ReisverhalenLandeninformatieHelp
Afrika Auteur : Hennie Harink
 Azië 
Australië E-mail adres : Hennie@Harink.com
Europa 
Noord Amerika URL Homepage : http://hh2.harink.com/~hennie/indonesie.htm
Zuid Amerika   
Wereldreizen Reisverhalen : India   Indonesië : Java, Bali & Sulawesi


 Deel 1 : 6 weken naar zuid india. Reisverslag Hennie Harink. TravelSource.nl

Reisverslag 6 weken naar zuid india.

Bombay Mahabeleshwar Kolhapur Goa
Mangelore Cannur Callicut Cochin Munnar
Madurai Trichy Erode Mysore Bangelore Hampi
Badami Bijapur Kolhapur Pune Bombay

We gaan naar India !

Gepost op 2001-10-31 17:34:49
Het is zo ver. Een lang gekoesterde wens gaat, eindelijk in vervulling! We gaan naar India. Dinsdag vertrekken Mariet en ik voor 7 weken naar Bombay en gaan van daaruit Zuid india verkennen. Als je benieuwd bent naar de grove planning lees dan verder.

Eerste indrukken uit Bombay

Gepost op 2001-11-08 13:48:
We zijn er. S'nachts om half twaalf komen we aan in Bombay een klein uur later dan gepland omdat iemand wel zijn bagage had megegeven op schiphol maar zelf niet is op komen dagen bij het instappen. En aangezien de veiligheids maatregelen bij northwest airlines (amerikaans) erg hoog zijn (we worden na 3 checks zelfs zoals overigens iedereen ook nog eens verhoord ) moet de bagage van de man er weer uit. Een taxi staat ons op te wachten (geregeld via internet vanaf nederland0 om ons naar het hotel te brengen. We logeren in het Residency hotel. drie kwartier rijden en we zijn er. Even inchecken en slapen. Super luxe hotel , we weten totaal niet wat ons te wachten staat in India, dus we beginnen even boven ons budget..... De airco op 27 graden en lekker slapen. India , op dit moment tenminste, blijkt super mee te vallen. Ondanks allerlei verhalen van mensen die er geweest zijn.

Het middageten door moeder de vrouw gemaakt wordt vervoerd in Bombay
Niet veel anders als Thailand maleisie of indonesie waar we al eens geweest zijn. Het enigste verschil is dat jeVEEL meer mensen s'nachts op straat ziet slapen . Ook met de bedelaars een paar kinderen die je af en toe om een rupee vragen dan heb je het wel ongeveer mee gehad. Uiteraard als je goed kijkt is er super armoede en zijn er erg veel straatkinderen. maar het wordt altijd zo overdreven gebracht, blijkt wel weer. We verkennen de stad gaan de markten op en luieren s'avonds op het strand . Ik laat me knippen bij een kapper (3 piek!) en we genieten van het lekkere eten en uiteraard een pilsje! We blijven 3 nachten morgen (vrijdag) vertrekken we vroeg (5:30) naar mahabelshwar pune slaan we over komen we op de terugweg nog wel. Via het hotel regelen we een aircon bus en een taxi. Morgen om 4:45 worden we gewekt.
We laten van ons horen!"

Bombay uit

Gepost op 2001-11-12 13:01:59
We verlaten Bombay oftewel Mumbay met een prive bus bedrijf. Een superdeluxe sleeper met airco wat betekend dat je heel veel beenruimte hebt, en dat je tevens de stoel naar achteren kan gooien. We zijn s morgens om 6 uur naar de bushalte gegaan met een taxi dan zie je dat er toch wel erg veel mensen op straat slapen. Overal liggen de stoepen vol mensen. Al spoedig zijn we uit bombay , toch nog een stad van 19 miljoen mensen (ietsje meer dan in heel nederland...) En er doemt een landelijke omgeving op. Als wat hoger komen (we gaan naar Mahabeleshwar een berg dorpje (hill station) waar veel mensen uit bombay en het nabijgelegen Pune een weekendje komen relaxen. ) Links en recht suikerriet velden en allemaal mensen die er een hutje van suikerriet hebben gebouwd en op het land aan het werk zijn. Na 6uur komen we aan in Mahabeleswar. Het is een supper touristisch (voor indiers) plaatsje een straat vol touristen stalletjes en verder allemaal hotels en resorts S nachts En overdag is het lekker koel. We wandelen er en lopen wat rond in de winkelstraat. Ook de volgende dag blijven we nog."

Super relax Kolhapur

Gepost op 2001-11-12 13:04:10
De markt in Kolhapur
We zijn naar Kolhapur vertrokken. Dichtbij het busstation een hotel gevonden (hotel Mera) lux hotel met een mooie kamer. Kolhapur Is hardstikke relax en er komen blijkbaar nauwelijks touristen. Iedereen kijkt je aan, maar niemand is opdringerig. De stad heeft een paleis waar de bewoner een fervent jager was. Vol met trofeeen staat het paleis met als uiterste tijgerpoten omgevormd als asbak. Helaas kan je binnen niet filmen maar de buitenkant is ook sprookjesachtig We pakken een taxi (driewieler met motor) en gaan het centrum weer in en bezoeken een tempel. Daarna lopen we lekker langs het meer en zitten in het park.

Het heerlijke van deze stad is dat ie prachig is met zijn markten en mensen en koeien die op straat lopen. En dat het nog niet is verziekt door toeristen (zoals wij...) Overigens, alle verhalen die ik gehoord heb en spijt..... tot nu toe is India net zo schoon als zuid-oost azie waar we al eens hebben rondgetrokken. Zeker Kolhapur is super schoon. Alles is netjes opgeruimd en ook de openbare toiletten zijn een lust voor het oog. Gewoon schoon dus! Ook hebben we overal al gegeten. Gewoon een restaurant binnen stappen en iets van de kaart bestellen (we kijken altijd waar de meeste indiers zelf heen gaan dus zoeken een vol restaurant met indische mensen op die is vast en zeker wel goed) In kolhapur konden we de kaart niet lezen (arabisch schrift) dus dan maar het eten bij de buurman aangewezen en geroepen dat we er graag rijst bij hadden. Het was heerlijk lekkere papadams met curry s en byriani rijst s avonds lekkere tandoori gegeten met groentes (ook weer lekker heet gekruid) Wel moeilijk of je nu veel of weinig moet bestellen. De ene keer bestel je twee gerechten blijkt het niet erg veel te zijn (overigens brood en rijst kan je altijd net zoveel krijgen als je wilt men schept gewoon weer op) de andere keer denk je ... ik heb geleerd en bestel je 4 gerechten. Zijn het allemaal familie porties!!!! Het filmen van mensen gaat hier ook schitterend. Iedereen hier in kolhapur vindt het machtig interresant als hij of zij gefilmd wordt dus daar maken we lekker gerbuik van., Deze vakantie willen we meer het gewone straatleven op beeld krijgen. Ons bezoek aan Kolhapur kon nog wel eens een van de heerlijkste momenten wordenvan deze reis. Afwachten....."

Touristisch GOA

Gepost op 2001-11-14 13:30:17
Ajuna Beach (Goa)
Een plek waar vroeger de hippies naar toe trokken en sinds de jaren 80 de ravers. Nu is het een oord voor package toeristen uit vooral engeland . De sfeer van toen is er denk ik wel een beetje af. Wat wij tegen komen is het standaard toeristen thema Massa s stalletjes (er is ook een woensdagmarkt met nog meer!!!!) met allemaal de zelfde junk, zit natuurlijk ook heel veel leuk spul bij zoals prachtig handgemaakte kleden. En zo daartussen scharrelende toeristen (wat wij zagen waren meer de overwinterende wat oudere engels types) en verkopers die maar blijven zeuren tot je iets hebt gekocht. Wij zoeken een hotelletje op niet in de toeristen getto s maar in panjim een stadje vlak in de buurt. Helaas ziet de stad er niet op zijn best uit want ze zijn met de bekabeling bezig en alle straten liggen open. Maar toch aardig om door heen te struinen. Ons hotel ligt aan een tuin en! heeft een balkon. Daar kunnen we dan lekker zitten s avond met een koud biertje. Eten doen we bij een portugees (dit is echt zo n oud portugees stadje) en we eten uitgebreid soepje en calamari vooraf peppersteak an varkensstukjes flesje wijn voor mariet er bij en hennie een pilsje ijs na koffie na. Tja duur restaurant dus we zijn 25 gulden met zijn tweeen kwijt.... lachen niet? We gaan nog met een taxi naar een templetje bezichtigen oud goa en wat kerken , scoren weer een sint (ja we sparen heiligen en hier zat er weer in st. xavier) compleet met eens in de 4 jaar te bezichtigen lichaam wat maar niet wil verteren (dat is ook de reden voor heiligverklaring) helaas is de volgende bezichtiging pas in 2004 We hebben het toch al weer snel gezien we blijven niet lang in Goa."

Mangelore maar zes uur verder of toch niet?

Gepost op 2001-11-16 12:26:37
We hebben een ticket naar Mangelore geboekt. met de nacht bus een zogenaamde sleeper. Wilt u 19:00 of om 20:00 vertrekken? vraagt de dame van de ticketcentrale. Hoe lang duurt de trip? Six hours. Dat lijkt mij wat weinig Dus ik vraag nog een paar keer, 6 uur? dan ben ik er dus om 1:00 uur s nachts ? Maar het is toch langer? No six hours klinkt ze wat geirriteerd. Nou dat zal dan wel zo zijn en we bellen een hotel in mangelore om al vast te reserveren.(Toch wel handig he zo n lonely planet reisgids met telefoon nummers er ook in). We zijn om 18:45 bij de bushalte en om 19:15 vertrekken we echter om 19:20 stoppen we op een andere plek in dezelfde plaats om vervolgens pas weer om 20:15 te vertrekken (twee tijden????). Vervolgens rijden we door de nacht om de 2,5 uur een stop. Maar na 7 uur nog geen mangelore en ook niet na 8 uur...... S morgens om 5 uur komen we dan eindelijk aan. Direkt een riksha naar het hotel en slapen maar..... In Mangelore lijken we de enige touristen te zijn. Dat kan ook wel kloppen want zo bar interressant is het er niet. Toch vermaken we ons prima onder de indiers. we wandelen wat in de bloedhete zon en drinken pinapple juice in een zaakje Lekkere masala dosa (pannekoek met erin aardappel stukken kerry ui tomaat etc heel lekker) en thee maar deze was ECHT te sterk!"

Mooi noord kerala en luxe in Cochin

Gepost op 2001-11-22 09:01:33
Vissershaven in Kannur
We zijn in Kerala aangeland een kust provincie van zuid-west India. We bezoeken Kannur Callicut en Cochin. Laten onze hand lezen reizen met de trein in sleeper class (stapelbedden?) Hebben geluk in Cohin en krijgen een mini-suite aangeboden. Noord Kerala is werkelijk prachtig, mooie stranden palmen pittoreske plaatsjes en aardig mensen. We wandelen in kannur rond een plaatje vol kleine moskeeen in palm omringde strand met kleine bungalows. Een leuke visershaven waar visser hun fel oranje gekleurde netten ontwarren. Bovendien de resten van een mooi oud ford. We reizen met de trein verder naar Callicut. Het is druk in de trein en we krijgen nog maar net een plaats op de houten bankjes. Sommige mensen liggen in het bagage rek te slapen. (is daar blijkbaar ook voor ingericht).

Moslim meisjes aan het strand van calicut
Op het strand van Callicut hebben we een leuk gesprek met een indier en laten ons de hand lezen door een oudere man. Wat daar uit kwam blijft natuurlijk geheim... We genieten van de zonsondergang in de arabische zee en eten heerlijk vis in het restaurant. Een dag later vertrekken we naar Kochin. We besluiten een klasse hogerop te gaan en boeken de sleeper klasse (niet ac) je hebt regular sleeper ac ac/sleeper en ik geloof nog een klasse daarboven. De sleeper klasse is van het type 3 tier wat wil zeggen dat je een bank hebt waar je met zijn drieen op kan zitten en daarboven een bagagerek. Alles is van kussen (skai). De rugleuning van de bank kan omgehoog geklapt en vervolgens heb je drie bedden! Ingenieus niet? Een gedeelte van de reis breng in dan ook heerlijk liggend op de bank door. Cochin is werkelijk een pracht stadje met een hele grote haven waarin weer eilanden en een schier eiland. Eigenlijk verblijven we in Ernakulam op het vaste land. We slapen in Yuvarani residency en aangezien de kamer die we op het og hebben niet voorradig is en ze ons toch graag als gast willen krijgen we de mini-suite aangeboden. Dat is pas luxe een tweekamer appartement met vaste vloerbedekking en een badkamer met bad. Uiteraard een kleurentv Airconditioning en s morgens de krant onder de deur door geschoven. Uiteraard bestellen we lekker een ontbijtje op de kamer roomservice. Komen ze prachtig op jouw kamer serveren en ze schenk jen alles voor je in. Dat is hier trouwens overal wat overdreven je bord wordt in veel restaurants opgeschept, je bier ingeschonken en als je nog maar half alles op hebt vragen ze al of je nog meer wensen hebt. Als je op dat moment nee zegt krijg je ook meteen de rekening. Wat dan weer teriug gehaald wordt als je achteraf (want dat bedenken wij altijd NA de maaltijd) een dessert besteld. We halen een lekkere fles port en nuttigen dat op de kamer met een mooie film erbij op tv.

Vrachtwagen op Kochin Eiland
We blijven meerdere dagen in Cochin maken een rondrit door het oude Cochin (zoals dat vaak gaat met havensteden in de wereld de Portugezen waren er het eerst daarna de nederlanders (beiden haalden alleen en brachten weinig) en de engelsen hebben het vervolgens goed opgezet) nederland en portugal hebben hier trouwens wel huizen en kerken gebowud en ook is er een zeer oude synagoge van joden aanwezig ook een nederlands kerkhof. Grappig om in ver india nederlandse namen op grafstenen te lezen. Overigens is hier ook Vasco de la Gamma begraven in een kerk de man die india voor het eerst vanuit europa bezocht.

Baggerschip in de haven van Kochin
Vandaag hebben we een bootje gehuurd om de haven te bekijken grote olie tankers en andere vrachtschepen en een groot schip wat met grijpers de haven uit diept. Morgen gaan we naar zuid kerala Aleppy en kollam om de "backwaters" van kerala te bevaren moet heel mooi zijn. we zijn benieuwd!!!!"


vervolg reisverslag India
HomeDagaanbiedingenAutohuurHotelsKortingsactiesVakantiehuizenVakantieparkenVliegtickets ReisverhalenLandeninformatieHelp