TravelSource.nl Logo 
HomeDagaanbiedingenAutohuurHotelsKortingsactiesVakantiehuizenVakantieparkenVliegtickets ReisverhalenLandeninformatieHelp
Reisverslagen :
Afrika
Azië
Australië
Europa
Noord Amerika
Zuid Amerika
Wereldreizen
Cambodja
Roland en Marjolein Woutersen
Vanuit Vietnam vliegen Roland en Marjolein naar Phnom Penh, hoofdstad van Cambodja. Ze bezoeken o.a. Choeng Ek, het Tuol Sleng museum en de Ta Prohm tempel.

China
Lode Broekman
& Annet Blanken

"Ruim 35.000 kilometer in 10 weken. Aardbevingen, omvallende bussen, auto's met panne, 'bad plane', mannen met dolken en geweren, ja zelfs de Chinezen hebben we overleefd." Lees hoe Annet & Lode met de TransSiberië-express van Moskou naar China reizen.
China
Rol. & Marj. Woutersen
Roland en Marjoleins reis door zuid-oost AziŽ begint in Peking. Lees o.a. over het Tian-An-Men-plein, de Verboden Stad, de Chinese muur (ťťn van de zeven wereldwonderen) en de schitterend gekleurde skyline van Hong Kong.
China
Christiaan Rasch
Vanaf het Tiananmenplein in Beijing gaat Christiaan richting de naar schatting 6000 kilometer lange Chinese Muur. Verder bekijken ze o.a. de Verboden Stad, Confusius en Wushoushan het beroemde Boeddhagrottencomplex met 54 grotten en 10.000-en boeddhabeelden,
Fietstocht door China
Tom Verhoeven
"We hebben geprobeerd om informatie te krijgen over fietsen in China, maar dat valt niet mee. Als we de meeste 'kenners' moeten geloven is het onmogelijk om China op de fiets en op eigen houtje te verkennen. Dat maakt de uitdaging alleen maar groter! Een vlucht naar Hong Kong is snel geboekt. Vanuit Hong Kong gaat de reis naar het onbekende beginnen."

Island hoppen in de Filippijnen
Tristan Raggers
Tristan Raggers zwierf met een vriend en een opvouwbare kano twee jaar over de wereld. Al eerder verscheen hij in Outdoor Magazine over Bangladesh, nu vertelt hij over de eertse etappe van zijn kano-tocht, tussen de bounty-eilanden van de Filippijnen.

Reisverslag India
Jacqueline Bouter
"Maandag vooral in New Delhi rondgestapt; gisteren en vandaag vooral in Old Delhi. Geweldig! This is the place to be. Foto's nemen is zo moelijk omdat iedere seconde een ander kleurrijk prachtplaatje oplevert en je ze allemaal wil hebben. Ik vergeet dan ook te vaak in te zoomen." Jackie Turbo is op dit moment op wereldreis. Dit verslag beschrijft het begin van deze reis : India.
Reisverslag India
Hennie Harink
"Onze reis door een stukje zuiden van India was een hele ervaring. En we zijn blij dat we er nu eens zijn heengegaan. India is echt een land apart. Toch niet te vergelijken met de Zuid-oost Azie (tenminste daar waar wij zijn geweest (indonesie thailand maleisie). India heeft toch iets....De mix tussen Middeleeuwen en huidige moderne tijd. De tradities en eigen cultuur waar India zeer (veel meer als de genoemde landen) aan vast houd maar dan ook voor de gehele linie. "

Cultuurvak. Uttar Pradesh
Josine van der Wal
"Eenmaal buiten het hotel kijk ik m'n ogen uit. Direct komen er bedelaartjes op ons af. Ondanks mijn grondige voorbereidingen is een cultuurschok toch niet te vermijden. Wat een bende op straat, en die stank! Ondefinieerbaar. Al het mogelijke verkeer rijdt maar wat door elkaar heen; fiets-en autoriksja's, van ellende aan elkaar hangende vrachtauto's, mensen lopen er tussendoor en, niet over het hoofd te zien, de heilige koeien."
Ladakh
Patrick de Grande          (English)
"Ladakh heeft veel gekende ingrediŽnten : grootsteden als heksenketels die alles en iedereen opslorpen, de totale verkeerschaos, de grote contrasten tussen arm rijk, het fenomeen en beroep 'bedelen', de ellende, de schoonheid van de mensen in hun eenvoud, het staren van hun diepbruine ogen, de vele aroma's en kleuren, ... en dit alles overgoten met een sausje van mystiek en religie."
Ladakh
Lode Broekman & Annet Blanken
"Al tijdens ons verblijf in Xiahe (China) hadden we het idee om in het noordwesten van India de Tibetaanse vluchtelingen op te zoeken. De reis naar Tibet twee jaar later versterkte het gevoel. Niet wetende dat we daarnaast volledig in de ban zouden raken van de Ladakhi. "
Reisverslag Indonesië
Betty & Peter
"In 1999 zijn we 5 weken naar IndonesiŽ geweest. Dit was onze eerste grote reis buiten Europa. Daarom hebben we gekozen voor een groepsreis, in dit geval met Djoser. Wij hebben de eilanden Sumatra, Java, Bali en Lombok bezocht. IndonesiŽ heeft in die 5 weken ons hart gestolen. De mensen, de geuren, de kleuren, de natuur en de cultuur hebben zo'n indruk op ons gemaakt dat je zoiets alleen maar kunt begrijpen als je er zelf bent geweest. "

IndonesiŽ
Hennie Harink
Java, Sulawesi en Bali worden besproken in dit reisverhaal van Hennie Harink over IndonesiŽ.

Reacties :
Vragen, opmerkingen of een reisverhaal toevoegen:
postmaster@travelsource.nl

(Eric van Maris)
   
Israel
Huub Wolters
"6 dagen werken, 1 dag vrij", deed me besluiten, toch niet in een kibboets te gaan werken, maar gewoon lekker rond te gaan trekken.
Israël & Jordanië
Paul en Monique Schilders
Reisverslag Israel en Jordanie

Israël & Jordanië
Diverse auteurs
Groepsverslag Israel en JordanieKorea
Hans Damen
Korea is een niet voor de hand liggende vakantiebestemming. De reiziger die voor het eerst naar het verre oosten gaat zal vaak voor Thailand of IndonesiŽ kiezen, terwijl in Noord-oost AziŽ China en Japan meer aantrekkingskracht op de toerist uitoefenen dan Korea. Korea kent een eeuwenoude cultuur die van grote invloed is geweest op de regio. Daarbij doet de natuur niet onder voor die van veel andere aziatische landen.

Maleisisch Borneo
(Sarawak en Sabah)

Dirk Deckx          (English)
"In augustus 1995 trok ik samen met Patrick De Grande door Maleisisch Borneo (Sarawak en Sabah) om er de geur van het regenwoud op te snuiven. Het was geen georganiseerde reis, we hadden enkel onze rugzakken en een heel pak moed, optimisme en vragen. Gingen we echt een ontmoeting kunnen regelen met ťťn van de vele stammen diep in dit groene paradijs ? Borneo ondergaat drastische veranderingen en dat zouden we spoedig ondervinden. Je kan onze ervaringen lezen, enkele foto's bekijken die we onderweg namen en een paar links naar andere Borneo pagina's op het Internet onderzoeken."

Nepal trekking/expeditie
Dirk Deckx          (English)
"Eťn van mijn adembenemendste en meest onvergetelijke reizen was een trekking/expeditie door de Rolwaling en Khumbu valleien in Oost-Nepal in oktober en november 1994. Ik hield een gedetailleerd dagboek bij en vond uiteindelijk tijd en middelen om het toegankelijk te maken via het Internet. Je vindt er een paar mooie foto's, een trekking-grafiek en enkele interessante Nepal links."
Mount Everest, Nepal
Josine van der Wal
"Dit wordt letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt van deze vakantie; vliegen boven de Himalaya! Eenmaal in de lucht hebben we een mooi uitzicht over Kathmandu en al snel verschijnt het Himalaya-gebergte. Fantastisch!! We draaien langzaam naar links en vliegen nu pal boven de Mount Everest. We kunnen zelfs het base-camp zien liggen. Wat is dit spectaculair! Niet voor te stellen gewoon. M'n camera maakt overuren, maar dat kan me niet schelen. "

Zijderoute
Lode Broekman & Annet Blanken
"Door Centraal AziŽ en over de Karakoram Highway (KKH) via woeste landschappen en woestijnen, lieflijke valleien, besneeuwde bergtoppen en gletschers, langs nomanden en oude karavaanroutes. De Zijderoute bestond niet uit een enkele weg, maar uit een netwerk van wegen waarlangs alle handel tussen Europa en China plaatsvond. Tijdens onze vier weekse reis langs de Zijderoute bereizen wij Oezbekistan, KirgiziŽ, China en Pakistan."
Sri Lanka
Eef en Geert
"Het leuke van Sri Lanka is dat het de wereld in een notendop is. Het eiland is ongeveer zo groot als Nederland en Belgie samen, maar het herbergt een ongekende verscheidenheid aan natuur en cultuur. Van hoge bergen tot parelwitte stranden, van prachtige boeddhistische en hindoeistische tempels tot de oude forten van de Oostindievaarders. "

Thailand
Lode Broekman & Annet Blanken
"In 1993 vertrokken we enthousiast voor onze eerste reis naar AziŽ; Thailand. We hadden in Nederland twee georganiseerde tours geboekt. Omdat we ons 7 jaar later niet alle details van de hele reis meer herinneren, beperken we ons tot de beschrijving van de River Kwai-tour en een 7-daagse jungletrek in het noorden van Thailand."
Noord- en Midden-Thailand
Jenny Smit
"In Juli 2003 heb ik rondgetrokken in Noord- en Midden-Thailand en heb ik meelopen binnen een vrijwilligersproject bij de Akha Hill Tribe in de buurt van Chieng Rai. Route: Bangkok, Kanchanaburi, Chieng Rai, Chieng Mai, Ayuthaya & Lopburi, Bangkok, Hua Hin & Phetchburi "

Tibet
Lode Broekman & Annet Blanken
"Tijdens onze reis in 1995 door Rusland, Mongolië en China maakte de trek door voormalig Oost-Tibet (nu de Chinese provincie Sichuan) zeer veel indruk op ons. De overweldigende natuur (uitlopers van de Himalaya) en een prachtig volk met een schitterende eigen cultuur (ondanks alle pogingen van de dictatoriale Chinezen deze cultuur de kop in te drukken). In 1997 is het dan zover; opnieuw richting de Himalaya. Een reis vol extremen: we komen op 5662 meter boven zeeniveau (ter vergelijking: de allerhoogste berg in Europa, de Mont Blanc, is 4807 meter hoog), extreem koud en warm weer wisselen elkaar regelmatig af, mooie kloosters en kale hoogvlaktes, de heilige berg Mt Kailas, Mt Everest."

Vietnam
Huub Wolters
Huub vliegt met Vietnam Airlines naar Ho Chi Minh City (Saigon). Daar aangekomen bezoeken ze o.a.: de Mekongdelta, de Cu Chi tunnels van de vietcong, de Cao-Dai en de Vinh Trang tempel, Nha Trang, Dalat, Marble Mountains, Perfumeriver en China beach.
Vietnam
Roland en Marjolein Woutersen
Na hun bezoek aan China vervolgen Roland en Marjolein hun reis door zuid-oost AziŽ. De reis gaat verder naar Vietnam. Lees o.a. over: het bergvolk de Montagnards van Sapa, het Ho Chi Minh mausoleum en het witte zandstrand met palmbomen van Nha Trang.
HomeDagaanbiedingenAutohuurHotelsKortingsactiesVakantiehuizenVakantieparkenVliegtickets ReisverhalenLandeninformatieHelp