TravelSource.nl Logo 
HomeDagaanbiedingenAutohuurHotelsKortingsactiesVakantiehuizenVakantieparkenVliegtickets ReisverhalenLandeninformatieHelp
Reisverslagen :
Afrika
Azië
Australië
Europa
Noord Amerika
Zuid Amerika
Wereldreizen
Botswana
Martin Terpstra (engelstalig)
Zie Rondreis index voor een beschrijving.Kamelentocht woestijn Egypte
Katja Romantsova
"Al jaren al wilde ik het oudste wonder van de wereld Ė de Piramiden van Gizeh Ė bekijken. Via DesertTours Egypte heb ik de reis naar Egypte geboekt. Het grootste gedeelte van de reis bestond uit de kamelentocht door de Westelijke Woestijn van Egypte. Daar keek ik een beetje tegenop. Wat valt er nou in de woestijn te bekijken? Na afloop voelde ik dat ik iets mystieks had meegemaakt, een reis vol verrassingen. Je moet het zelf ervaren, er zijn geen woorden voor. "

Egypte
Huub Wolters
"Egypte is een land wat me altijd al geboeid heeft. Vandaar deze rondreis van een maand door dit schitterende land." Huub gaat o.a. naar de piramides van Gizeh, Cheops, Chefren en Mykerinos. De reis gaat verder naar de "Valley of the Kings" bij Luxor met o.a. de begraafplaats van Toetanchamon.
Egypte
Paul en Monique Schilders
Reisverhaal Egypte


Op safari in Kenya
Josine van der Wal
Ik heb vrijwilligerswerk gedaan in een missie-ziekenhuis in Kenya. Ik heb er een geweldige tijd gehad. Naast het werk had ik ook de gelegenheid om te reizen. Ik heb dan ook ontzettend veel gezien van dit ongelofelijk mooie land! Ik trok er vaak alleen op uit en met twee vriendinnen heb ik een fantastische reis door Kenya gemaakt. Twee weken lang konden we genieten van het vele, vele wild in de wildparken, van de verschillende nomadenstammen die weigeren hun tradities op te geven en van nog veel meer...

Kenya & Tanzania
Stefan en Marja de Vogel
"Als jouw beeld van Afrika bestaat uit giraffen, olifanten die de vlakten oversteken voor de Kilimanjaro, duizenden flamingo's, masai die hun vee beschermen of een arabische dhow die de haven van Zanzibar binnenvaart dan is Kenia en Tanzania de plaats waar dat beeld realiteit wordt. "
Kenya
Arno & Ina de Vries
"De zonsondergang boven Afrika, vanuit het vliegtuig, is een van de mooiste die we ooit hebben gezien. Een grote rode bal, de lucht paars-blauw kleurend." Arno en Ina vliegen met Air France naar Nairobi, het startpunt van hun Afrika reis.
Kenya
Arie Graus
Arie en Ria gaan dit keer met reisorganisatie Djoser 3 weken op safari in Kenya. Ze bezoeken o.a. het Samburu National Reserve, Mount Kenya, Lake nakuru, Cherangani Hills, de Kerio valley, Lake Baringo, Masai Mara, Amboseli Park en Nairobi.
Malawi
Arno & Ina de Vries
Vanuit Tanzania gaan Arno en Ina naar Lake Malawi, een binnenzee ter grootte van Nederland. Ze doen een duikcursus in Nkhata Bay en in Lilongwe bezoeken ze hun Foster Parents dochtertje Gladesi.
Marokko
Eef en Geert
Eef en geert maken een rondreis door Marokko en bezoeken onder andere de leerververijen van FŤs, het Djema el Fnaa in Marakech, Rabat en Casablanca. Ook maken ze een tocht van 450 kilometer dwars door het prachtige Atlasgebergte.
NamibiŽ
Theo Theune
Ondersteund door zeer mooie foto's neemt Theo Theune u mee naar NamibiŽ. De grootste toeristische atracties zijn het Etosha National Park, Namib Naukluft Park, Fish River Canyon, de Sossusvlei en het Waterberg Plateau.
NamibiŽ
Martin Terpstra (engelstalig)
Zie Rondreis index voor een beschrijving.
   
Kenya & Tanzania
Eef & Geert
Eef en Geert maken een reis door Kenya & Tanzania. Ze bezoeken o.a. het Shaba Hills en Serengeti National Park, Lake Baringo, Victoria en Turkana, de Ngorongoro Krater en het Kakamega regenwoud.
Zimbabwe, NamibiŽ
Botswana & Z-Afrika

Martin Terpstra (engelstalig)
Vanuit Kaapstad in Zuid Afrika vertrekt Martin per Mercedes truck voor een 29 daagse trip van Zuid Afrika via NamibiŽ en Botswana naar Zimbabwe. De reis start met een bezoek aan "Kaap de goede hoop" en gaat dan noordwaards via Springbok naar NamibiŽ. In NamibiŽ bezoekt Martin o.a. Fish River Canyon (op Grand Canyon USA na diepste canyon ter wereld), Sossusvlei 's werelds grootste zandduinen, het Namib-Naukluft Park, Twyfelfontein en Etosha National Park (3 daagse safari). Door de Caprivi Strip gaat de reis naar het Chobe wildpark in Botswana. Via Victoria Falls National Park, Matopos Hills park en de "Great Zimbabwe ruins" eindigt de reis in Harare.
Zimbabwe, Botswana
NamibiŽ & Z-Afrika

Arie Graus
Dit verslag beschrijft de belevenissen tijdens een reis van Harare Zimbabwe naar Kaapstad Zuid Afrika. Het betreft een 25 daagse groepsreis met de Nederlandse reisorganisatie Djoser gemaakt in november 1997. Tijdens de reis wordt er gebruik gemaakt van kleine koepeltenten. De diverse maaltijden worden onder leiding van een lokale kok door de reizigers zelf bereidt. Het vervoermiddel is een kanariegele safari truck die bestand is tegen een stootje. De reis wordt begeleid door een Nederlandse reisleidster
Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania & Zanzibar
Arie Graus
Dit verslag beschrijft de belevenissen tijdens een reis van Harare Zimbabwe, via Zambia, Malawi en Tanzania naar het eiland Zanzibar. Het betreft een 30 daagse groepsreis met de Nederlandse reisorganisatie Djoser gemaakt in december 1998. Tijdens de reis wordt er gebruik gemaakt van kleine koepeltenten. De diverse maaltijden worden, onder leiding van de meereizende kok, door de reizigers zelf bereidt. Het vervoermiddel is een safari truck. De reis wordt begeleid door een Nederlandse reisleidster.
Rondreis Zuidelijk Afrika
Paul en Monique Schilders
Reisverslag van Paul & Monique's huwelijksreis door Zuidelijk Afrika. De reis begint in Kaapstad, door naar de prachtige parken van NamibiŽ en Botswana, Victoria Falls in Zimbabwe en rafting op de 'Mighty Zambezi'.

Tanzania
Arno & Ina de Vries
Met een bestelautootje rijden Arno & Ina van Kenia naar Tanzania. Ze bezoeken o.a. Manyara Park "In het park stikt het van de dieren: bavianen, impalaís, zebraís, wildebeesten. Zelfs een olifant en een jakhals gezien. Schitterend! ", Serengeti Park en de Ngorongoro krater, miljoenen jaren geleden ontstaan na een vulkaanuitbarsting. Het oppervlak van deze krater is immens: 8000 vierkante kilometer. De rand van de krater is voor dieren onoverkoombaar en dus is er een geÔsoleerde dierensamenleving ontstaan.
Tanzania & Malawi
Josine van der Wal
"Tanzania is fascinerend, zoals de Masai hiernaast op de foto. De wildparken zijn zo mooi dat je je ogen bijna niet durft te geloven. De mensen zijn relaxed, vriendelijk en over het algemeen wat introvert. Zeer primitieve stammen zoals de Hadzabe leven in onverstoorbare harmonie onder de bomen en lijken zich alleen druk te maken om hun eerste levensbehoeften. Malawi herinner ik me als ontzettend "basic". De armoede valt niet direct op maar zodra je wat verder kijkt, is het schokkend. Toch is de bevolking vriendelijk en lijken ze altijd te blijven lachen. Het openbaar vervoer is er iedere keer weer spannend. Wordt het een uitpuilende dalla-dalla of een stampvolle bus..? Kůmt er sowieso nog wel iets langs vandaag..?"

Bungi Jumping
Martin Terpstra (engelstalig)
Vanaf de 111 meter hoge Victoria Falls Bridge springt Martin naar beneden met een elastiek aan zijn benen!!!
5..4..3..2..1.....B U N G I !!!! ††††††††† Aaaaarrghhhhhhh..........

White Water Rafting
Martin Terpstra (engelstalig)
Raft mee met Martin op de Zambezi rivier in Zimbabwe. De rafting trip begint vlak achter de Victoria Falls. De route is 27 kilometer lang en heeft 20 "rapids" waarvan de meeste op level 5 (de hoogste graad voor commerciŽle tochten!).
ga naar landeninformatie Zuid-Afrika Zuid Afrika, Swaziland en Lesotho
Casper Vervoort & friends
De reis door Zuid-Afrika is er ťťn van scherpe tegenstellingen. Sporen uit het koloniale verleden en Afrikaanse tradities staan in schril contrast met moderne steden. De regelmaat waarmee wijnranken op de berghellingen zijn geplant in de Kaapprovincie wijkt duidelijk af van de ongerepte wildparken ver weg van de bewoonde wereld, waar je op zoek kunt gaan naar wilde dieren. Luxe villawijken waar de blanke, rijke minderheid resideert worden afgeschermd van omvangrijke 'townships', waar de zwarte meerderheid woont. Tijdens deze reis krijg je een goed beeld van al deze tegenstellingen. Een fascinerende wereld met vele facetten en gezichten, ingesloten binnen de grenzen van: Zuid-Afrika, Swaziland en Lesotho!
Rondreis Zuid-Afrika
Sandra Teepe
28 Daagse individuele autoreis van Johannesburg naar Kaapstad, inclusief diverse nationale parken en de tuin- en wijnroute.
Kwazulu-natal
en de Gardenroute

Jaap Budding
"In het Hluhluwe-Umfolozi Game Reserve gaan we op zoek naar "the big five". Een Giraffe blokkeert de weg. Hij knabbelt lekker aan een boom langs de kant van de weg en maakt nog geen aanstalten om de weg vrij te maken. Even verder hebben wij onze eerste ontmoeting met de neushoorns. Een moeder loopt met een baby op nog geen 20 meter van onze auto" Jaaps reis gaat verder via 'The Addo Elelphant National Park', Tsitsikamma National Park, Natures Valley, Knysna lagoon, Wilderness, Oudtshoorn naar Stellenbosch in de wijnstreek. De reis eindigt met een mooie tocht over de spectaculaire Chapman's Peak Drive bij Kaapstad.
Zuid Afrika
Huub Wolters
In Johannesburg bezoeken Huub en zijn vriendin Soweto. De volgende dag reizen ze via Pelgrims Rest, een oud gouddelversdorpje en de Blyderivercanyon naar een wildpark bij Sabie voor een 2 daags verblijf in de open lucht. De reis gaat verder naar o.a. het bekendste park van†Zuid-Afrika: het Krugerpark met giraffen, zebra's, buffels, nijlpaarden enz, Swaziland, Hluhluwe en Drakensbergen, Knysna, het Tsitsikamma Coastal NP, de struisvogels in Oudshoorn en de wijnboerderijen in Stellenbosch. De reis eindigt in Kaapstad waar ze de tafelberg en Kaap de goede Hoop bezoeken (via "Chapmans Peak drive" de mooie weg langs de kust).
HomeDagaanbiedingenAutohuurHotelsKortingsactiesVakantiehuizenVakantieparkenVliegtickets ReisverhalenLandeninformatieHelp