TravelSource.nl Logo 
HomeDagaanbiedingenAutohuurHotelsKortingsactiesVakantiehuizenVakantieparkenVliegticketsReisverhalen LandeninformatieHelp
Landeninformatie :
Afrika
Azië
Australië
Europa
Noord Amerika
Zuid Amerika
WereldreizenVenezuela landeninformatie. TravelSource.nl

Algemeen Communicatie Cultuur Eten en drinken Geld Gezondheid Grensformaliteiten Infrastructuur Weer en klimaat Los Roques, 

Info over Venezuela
Algemeen
Columbus beschreef Venezuela enthousiast als het aardse paradijs. Wat natuur betreft, zat hij niet ver naast de waarheid.
Het land bezit hele mooie zandstranden. Maar als je ook eens wat anders wilt doen dan ben je in een redelijk korte tijd net zo makkelijk bij bergen met eeuwige sneeuw, in ruige gebieden met cactussen, eindeloze savanne of woestijnachtige duinlandschappen.
Architectuur uit de tijd van de koloniën kun je vinden aan de oever van de Orinoco, in de dorpen en steden in de Andes en langs de kust. Het centrum van de stad Coro spant wat dat betreft de kroon en staat sinds 1993 op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Door de onbegrensde mogelijkheden hoeven toeristen zich in dit land geen seconde te vervelen. Je kunt een beetje zwemmen, wat snorkelen of duiken aan de kust of bij een van de onbewoonde eilandjes in de Caribische Zee, raften of met een kano door de Orinoco-delta varen langs de dorpjes met paalwoningen van de Warao-Indianen. Het volgende moment sta je onder een grandioze waterval midden in het gebied van de Pémon-Indianen.
Bergbeklimmers kunnen de rond 5.000 meter hoge toppen van de Andes proberen te bedwingen of de beroemde tafelberg, de Roraima. En voor de windsurfers onder ons, die moeten op Isla Margarita zijn...

HoofdstadCaracas
Hoogste punt0 meter
Laagste punt-5.002 meter (Pico Bolivar)
Aantal inwoners22.803.409
AutoletterVEN
Openingstijden winkelsma-vr, 8.30-11.30 en 14.00-16.30
VoertaalSpaans, Indiaanse dialecten
Talen die ook gesproken wordenEngels, Frans, Duits, Portugees
Elektriciteit110 V.
Tijdverschil-5 uur (winter) -6 uur (zomer)

Bestemming Los Roques in Venezuela
Info Los Roques
Groen, groen, groen' dat is de indruk die je krijgt als je in Caracas landt en naar de kust kijkt. Het vasteland van Venezuela is dan ook een land van jungle, de Orinoco delta en jungle lodges bij de Angel watervallen.
Blauw, blauw en nog eens blauw; dat is de zee in de buurt van de eilandengroep Los Roques, die in de Caribische zee liggen.

Spierwitte stranden, droge eilanden en een buitengewoon uitbundige onderwaterwereld. Die is hier namelijk nog net zo als 20 jaar geleden in de hele Caribische zee.

WatersportHoe goed kun je hier eigenlijk duiken?
Wel, volgens Rodale's Scuba Diving Magazine en In-Depth Consumer Magazine is dit een bestemming van wereldklasse.
Hier kun je nog drop-off duiken dat de bliksem door je maag laat slaan. De riffen zijn gezond, magisch, wild en ongetemd duikwater met boordelvol visrijk leven.

Communicatie
Internationale landen code00 58
NL. Ambassade ter plaatseEdificio San Juan Pisos 9 Y Ph
Avenida San Juan Bosco
2da Transversal de Altamira
Caracas

Postadres:
Apartado Postal 62286
Caracas 1060-A
Tel: 00-58-2-2633622
Fax: 00-58-2-2630462
E-mail:nlgovcar@internet.ve

Openingstijden:
maandag t/m donderdag van 08.00 tot 16.00
vr van 08.00 tot 13.00

Ambassade NederlandNassaulaan 2
2514 JS Den Haag
070-3651256/3651266
070-3656954

Openingstijden:
maandag tot vrijdag 09.00 -13.00 en 14.00 -17:00

Internet sitevenezuela online

Cultuur
De bevolking is een smeltkroes van mensen van Afrikaanse, Europese, Indiaanse afkomst en van nieuwkomers uit andere Latijns-Amerikaanse landen.
Het Katholicisme is in dit land de grootste religie en de meeste mensen oefenen naast dit ook hun oorspronkelijke geloof nog uit.
Een bizar kindje van dit soort geloofsbeleving is de sekte die veelom bekend staat als The Cult of María Lionza. Deze sekte is vooral actief in het noordwesten van het land en combineert Africaanse voodoo met Christelijke religie.

Handwerken en kermamiek zijn erg populair in Venezuela, maar de meest bekende cultuuruiting is toch wel muziek. Deze opgewekte deuntjes bestaan uit een mix van Europeese, Afrikaanse en Latino-ritmes.
Theater wordt ook steeds populairder onder de mensen en de literaire scene is hier erg actief, vooral onder de jongere generatie. Andres Eloy Blanco, een Venezolaans dichter-politicus, is één van hun helden.

ReligieOverwegend Rooms-Katholiek.
FeestdagenHet grootste feest is carnaval, dat valt op de maandag en dinsdag voorafgaande aan Aswoensdag. Carnalval in Venezuela wordt opgesierd met muziek, dans, parades en maskerades, alles in een bonte kleur.

Door het invloedrijke katholieke geloof zijn de feestdagen erg gebonden aan deze christelijke kalender. Naast pasen, kerst en pinksteren worden verspreid over het hele jaar ook heiligendagen gevierd.

Vaste gebruiken en gewoontenHet toeristenseizoen duurt eigenlijk het hele jaar, dus eigenlijk maakt het niet uit wanneer je gaat.
Maar: hou wel even in de gaten dat Venezolanen tijdens feestdagen op pad gaan om hun familieleden te bezoeken, dus dan kun je gesloten winkels en busloze straten tegen het lijf lopen. Het kan dan ook een probleem zijn om onderdak te vinden dus ben je van plan tijdens de feestdagen te gaan, regel dan alles ruim van tevoren. Als je dit voor elkaar krijgt, dan zul je een kleurrijke en feestelijke periode mee gaan maken!

Eten en drinken
Venezolaanse gerechten (vaak 'comida criolla' genoemd) bestaan voornamelijk uit pannenkoekjes, kip, varkens- of rundvlees, soep en stofschotels.
SpecialiteitenLokale specialiteiten zijn bijvoorbeeld empanadas (soort taco's gevuld met allerlei vlees, kaas, bonen en soms zelfs haai) en pabellón criollo (Venezuela's nationale gerecht waarin vlees, rijst, zwarte bonen en kaas is verwerkt).

Geld
Venezuela is een erg goedkoop land om doorheen te reizen. Nog steeds kun je met een budget van $25-30 per dag rondkomen.
US dollars and American Express reischeques zijn erg gewild, dus het is aan te raden om deze mee te nemen op reis. Visa en MasterCard accepteert men men name in de grotere hotels, restaurants en winkels.
MunteenheidBolivar (VEB) = 100 céntimos
Openingstijden bankenDeze zijn geopend van maandag tot en met vrijdag, tussen 8.30-11.30 en 14.00-16.30.

Gezondheid
In Venezuela kun je met de infectieziekten bilharzia, difterie, tetanus, polio, gele koorts, buiktyfus of Hepatitis A en B en malaria te maken krijgen.
Voor voorlichting, preventie en vaccinatie op maat, kun je contact opnemen met de dichtstbijzijnde GGD, Vaccinatiecentrum, Travel Clinic, of je eigen huisarts.

Grensformaliteiten
Je hebt een visum nodig om Venezuela binnen te mogen. Neem om dit te regelen contact op met hun ambassade, Nassaulaan 2, 2514 JS Den Haag of bel 070 3523851.
PaspoortJe paspoort moet nog minstens 6 maanden geldig zijn.
ControleZorg dat je altijd je papieren bij je hebt.

Infrastructuur
Bussen zijn de meest voorkomende vorm van openbaar vervoer. Er rijden dan ook bussen naar vrijwel elke hoek van het land. En het mooiste van alles is dat het bijna niks kost! Lokale vervoersbedrijven zijn het meest geodkoop, maar als je hiermee gaat reizen bereidt je dan voor op overvolle bussen!
Misschien is dit een lichtpuntje als je alleen in Caracas wilt verblijven: deze stad heeft een goed en goedkoop metrostelsel.
Heb je geen zin om in de bus te kruipen dan kun je altijd nog een auto of motor huren, maar daar hangt meteen ook een hoger prijskaartje aan vast. Verder maakt iedereen op de weg een beetje zijn eigen regels dus je moet goed opletten als je je op de weg gaat begeven.

Of je nu met bus, taxi of eigen vervoer gaat reizen, je loopt altijd de kans aangehouden te worden door de nationale garde of politie. Je hoeft je niet druk te maken als dit gebeurt, het enige wat je hoeft te doen is mee werken en je papieren laten zien.

Weer en klimaat
Het toeristenseizoen duurt eigenlijk het hele jaar, dus eigenlijk maakt het niet uit wanneer je gaat.

Door de verschillende klimaten in het land zijn de weersomstandigheden overal wel anders te noemen. De noordelijke kustgebieden zijn redelijk droog, maar de kans op regen neemt meer toe hoe verder je richting Llanos en de Guayana hooglanden komt.

KlimaattypeTropische savanne-, regenwoud- en bergklimaat
Gem. temp. zomer21 graden
Gem. temp. winter19 graden
Gem. neerslag in mm.836 mm.
RegenSeizoenJanuari-maart
Beste periode om land te bezoekenJanuari-december
Last Minutes & aanbiedingen

Allround Touroperators Allround Reisbureau's Campings Exclusief / bijzonder Jongeren Reizen Reisveilingen Stedenreizen Vakantiehuizen Vakantieparken Verre reizen Vliegtickets Zon Vakanties
HomeDagaanbiedingenAutohuurHotelsKortingsactiesVakantiehuizenVakantieparkenVliegticketsReisverhalen LandeninformatieHelp