TravelSource.nl Logo  
 Home Page  Reisverhalen  Deals  Hotelreserveringen  Landeninfo  Reisboeken  Tips  Help
Landeninformatie :
 Afrika
 Azië
 Australië
 Europa
 Noord Amerika
 Zuid Amerika
 Wereldreizen  Frankrijk landeninformatie i.s.m. OpVakantie.nl
Algemeen Communicatie Cultuur Eten en drinken Geld Gezondheid Grensformaliteiten Infrastructuur Weer en klimaat Anglet & Biarritz,  Argeles sur mer,  Avoriaz,  Cannes,  Chamonix,  Chatel,  Corsica,  Flaine,  Guillestre,  Haute Provence,  La norma,  La Plagne & omgeving,  Les Arcs,  Les Deux Alpes,  Leucate,  Moliets,  Morzine,  Parijs,  Risoul,  rondreis,  Seignosse,  Tarn,  Tignes,  Val D'Isere,  Val Frejus,  Val Thorens,  Vogezen, 

Bestemming Corsica in Frankrijk
Info Corsica
Corsica De oude Grieken noemden het eiland 'Korsaï', wat bosrijk land betekent. De Fransen en Corsicanen spreken van 'Ile de Beaute' of eiland van schoonheid. Het centrum van Corsica is groot, levendig en vol verkeer. Het staat bekend als een chique plaats, waardoor het straatleven is gekleurd met een mengelmoes van extreme buitensporters en decadent geklede figuren.

Het eiland heeft een afmeting van 183 bij 83 kilometer, met een kuststrook van meer dan 1000 kilometer. Op enkele plaatsen langs de kust kun je zelfs golfsurfen. Het meest opvallende aan het eiland is wel de afwisselende natuur. Zo zijn er prachtige zandstranden aan de oost- en westkust, grillige rotsformaties aan de noord- en een deel van de westkust en krijtrotsen in het zuiden. Hoge bergen, waarvan sommige met eeuwige sneeuw en skipistes. Bergpassen die over kale, granieten toppen slingeren. Diepe kloven, waarin woeste bergriviertjes richting zee stromen. Uitgestrekte loofbossen, met varkens die naar eikels en kastanjes zoeken. Tegen berghellingen aangebouwde terrasvormige dorpen. En rotsachtige baaien met rustige zandstranden.
Corsica heeft ook veel culturele bezienswaardigheden, zoals dolmen, menhirs, forten, resten van Romeinse en Griekse nederzettingen, historische kerken en wachttorens, citadellen en middeleeuwse dorpen.
De liefhebbers van zon, zee en vertier kunnen zich vermaken in de mooie toerististische plaatsen aan de kust, waar het in vergelijking met andere vakantieoorden aan de Middellandse Zee nog rustig is.
Corsica behoort tot Frankrijk en Ajaccio is de hoofdstad. Het eiland heeft een parlement met regionale bevoegdheden op het gebied van cultuur, onderwijs, milieu en transport. Een klein deel van de bevolking is radicaal ingesteld en streeft naar een volledig onafhankelijk Corsica. Ze voeren acties om de identiteit van het eiland te behouden. Een onschuldige uiting van onafhankelijkheidsstreven is het veranderen van de Franse namen op plaatsnaamborden in de officiële Corsicaanse namen. Minder onschuldig zijn de bomaanslagen die vooral 's winters plaatsvinden en gericht zijn tegen toeristische faciliteiten.
Corsica is met ongeveer 240.000 inwoners dunbevolkt. Eeuwen lang was de vendetta (bloedwraak) veel voorkomend. Wanneer een dode lag opgebaard vielen vrouwen jammerend op de grond en scheurden zich de kleren van het lijf. Nadat de moordenaar was vervloekt, werd er wraak gezworen. Zo'n vendetta kon vele generaties doorgaan. En als er geen mannen meer waren om de eer van de familie te verdedigen dan waren de vrouwen aan de beurt. (maar of dat er nu mee te maken heeft?)In 1920 werd trouwens de vendetta door de Franse regering bij wet verboden.

Historische plekDé historische plek van Corsica is toch wel het geboortehuis van Napoleon, in de hoodstad Ajaccio. Behalve het geboortehuis vertellen ook nog tientallen andere plekken iets over de kleine generaal.
Een andere mooie plaats is Bastia, in het noorden van het eiland. Hier staat een grote oude burcht die nog gebouwd is door de voormalige Genuaanse republiek. De Corsicanen zijn over het algemeen erg gelovig en belijden vrijwel allemaal het rooms-katholieke geloof. Jaarlijks vinden er tal van processies plaats.
NatuurDe Corsicaanse natuur is heel divers, als gevolg van de grote hoogte- en temperatuurverschillen op het eiland. Aan de kust komen onder andere dennen en de vijgedistels voor. Ook groeien er waaierpalmen en dadelpalmen. Aan de rotsachtige noordkust zie je veel vetplanten en cactussen. In de ongecultiveerde gebieden domineert het dichte struikgewas van de maquis, dat een mengelmoes is van verschillende soorten, veelal gedoornde struiken en aromatische planten. Boven de 900 meter domineert de pijnboom. Hoger dan 1500 meter komt de steeneik voor.
De kastanjebossen waarom Corsica zo bekend staat, komen veel voor in de streek Castagniccia. Olijfbomen vind je vooral in de streken Balagne en Olmeto. Kurkeiken staan vooral in de omgeving van Porto-Vecchio aan de oostkust.
Tijdens een wandeling zul je regelmatig kleine hagedisjes tussen de struiken en stenen zien. Veel zeldzamer zijn het Corsicaanse edelhert en de moeflon. In het natuurreservaat Scandola komen de zeldzame steenarend en visarend voor. De dichte begroeiing van de maquis is een ideale broedplaats voor vogels, zoals putters, distelvinken en kwikstaartjes, die zich echter niet vaak laten zien.
SeizoeninfoHet klimaat is overwegend mediterraan, met warme droge zomers en zachte winters. Regen valt voornamelijk in het voor- en najaar en 's winters. De gemiddelde jaartemperatuur bedraagt 20 graden. In de bergen heerst boven de 900 meter uiteraard een bergklimaat. De zomers zijn hier warm. 's Winters is het koud, vriest het en valt er sneeuw.
Voor een wandelvakantie zijn mei, juni en september de beste maanden. Voor een strandvakantie zijn juni tot september het meest geschikt. Wanneer je vóór mei of na september gaat moet je er rekening meehouden dat veel hotels, restaurants en bezienswaardigheden gesloten zijn. In mei en september zijn de hotels het goedkoopst. Een aangename bijkomstigheid van de maand mei is dat de maquis in volle bloei staat, die met zijn doordringende geuren het eiland bedwelmt.
ZomerseizoenJuni tot september.
UitgaanstipsOmdat Corsica door de eeuwen heen door vreemde mogendheden is bezet geweest, heeft de regionale keuken Franse, Spaanse, Italiaanse en noord-Afrikaanse invloeden. Behalve vis- en vleesgerechten kunt je er couscous en pastas eten. Befaamd is de Corsicaanse vissoep.
De Corsicaan beweert dat zijn varkensvlees de lekkerste ter wereld is omdat de varkens er nog vrij rondlopen en zich voeden met kastanjes, eikels, wortels en kruiden, hetgeen de smaak van het vlees ten goede komt. De Corsicaanse kazen zijn eveneens niet te versmaden.
Internet sitewww.internetcom.fr/corsica/uk/home

Bestemming Flaine in Frankrijk
Info Flaine
Flaine Volgens een oude Franse legende ging lang, heel lang geleden een grote reus in de Alpen liggen om een dutje te doen. Hij legde zijn gigantische hoofd op de 'Flainoz' (oud Frans voor kussen). Flainoz werd Flainaz en tenslotte: Flaine.
Flaine is het hoogste dorp van het Grand Massif in de Haute Savoie, gelegen op 10 kilometer van de Mt. Blanc, 70 kilometer van Geneve en 80 kilometer van Annecy. Het hele ski-gebied van Grand Massif, dat bestaat uit de dorpen Les Carroz, Morillon, Sixt, Samoens en Flaine, telt meer dan 260 kilometer piste en staat bekend als uitstekend voor freeride liefhebbers.
De schoonheid van het Grand Massif wordt verstoord door de lompheid van de 60-er jaren bouwwerken (die letterlijk uit de grond gestampt lijken te zijn) waaruit het dorpje Flaine voor een groot deel is opgebouwd. Mooi is anders (De architect die verantwoordelijk is voor de gebouwen heeft de mensheid verboden om bijvoorbeeld zijn creaties te verven of op één of andere manier te verfraaien).
Toch heeft het dorp veel charme met gezellige barretjes, restaurants, discotheken en winkels. Door de ligging van de appartementen bevinden ze zich allemaal op korte loopafstand van de pistes.
Hoogte gebied1.600 tot 2.500 meter.
Aantal liftenFlaine telt 27 liften, waarvan 1 kabelbaan, 1 gondel, 6 stoeltjes liften en 19 sleepliften.
Km pisteHet gebied van Flaine heeft ongeveer 150 kilometer piste en Le Grand Massif 260 kilometer.
SnowboardvoorzieningenVoor freeriders is er in dit gebied een hoop lol te beleven. Zo zijn er goede tree-rides mogelijk bij Les Carroz. Ervaren snowboarders kunnen ook eens de Combe de Gers checken, welke erg steil is en een 700 meter lang. Voor freestylers is er een 3 kilometer lang park aanwezig met veel grote hits. Er zijn 2 pipes, waarvan er 1 speciaal voor kinderen is gemaakt.
WinterseizoenHalf december tot eind april.
SneeuwzekerheidEr valt in Flaine gemiddeld 5 meter sneeuw per jaar. 80 sneeuwkannonen zorgen ervoor dat, indien nodig, de lager gelegen pistes fatsoenlijk bedekt blijven.
UitgaanstipsGa eens eten bij L'Eloge (junkfood) of Chez la Jeanne voor pizza (ook bezorgen). Wil je het nachtleven in stappen dan kan je naar The White Grouse, Chimes Rock Cafe of Le Diamant Noir.
WintersportOmdat het gebied voor een deel onder de boomgrens ligt (en veel kommen heeft) blijft sneeuw vaak lang liggen. Er zijn een hoop makkelijke pistes voor beginners, deze liggen vooral aan de appartementen (skipas is hier dus niet nodig). Wil je iets meer uitdaging, dan zal je wel een lift moeten nemen. Verder zijn er vele off piste plekken : Steile afdalingen tussen couloires, cross-banen tussen bomen maar ook relaxte open bergwanden. Voor mensen met geld, kan geregeld worden, dat je na een off piste run met een gids door een heli wordt opgepikt.
Recreatie & diversenEr is een zwembad, bioscoop, bowlingbaan en een sportcentrum. Daarnaast kan je gaan schaatsen of met een sneeuwscooter over een ijsbaan scheuren.
Telefoonnummer VVV0033 04 50 90 80 01
Internet sitewww.flaine.com
Sneeuwhoogte informatie0033 04 50 90 47 04

Bestemming Guillestre in Frankrijk
Info Guillestre
Guillestre Guillestre is gelegen in de Franse Alpen, aan de voet van het natuurpark Queyras. Het is een ideale uitvalsbasis voor alle mogelijke buitensporten. Je vindt hier bijvoorbeeld diverse routes voor hiken en mountainbiken, klimrotsen, prachtige meren en wildstromende rivieren. Guillestre is bovendien een gezellig plaatsje met terrasjes en cafeetjes, waar 's avonds een leuke en sportieve sfeer heerst.
Hoogte gebied1.050 meter
OutdoorHet gebied rond Guillestre is uitstekend voor outdoor- activiteiten, zoals rafting, kletteren, klimen, canyoning, gletsjertochten, hydrospeed en nog veel meer. Zorg wel als je naar dit gebied gaat dat je conditie goed is, maar kijken is natuurlijk ook leuk.

Bestemming Haute Provence in Frankrijk
Info Haute Provence
Grand canyon du Verdon in de Provence De Haute Provence is een gebied van 7000 km2 met slechts 135.000 inwoners. Het is daarmee het grootste departement en tegelijkertijd het dunbevolkste gebied van Frankrijk. Het heeft uitgestrekte beschermde gebieden waar het net lijkt of je alleen op de wereld bent.
Het is ook een landschap met grote contrasten tussen de alpen en de Provence. Binnen een paar kilometer kan je je van een rotsachtig plateau vol met lavendel struiken verplaatsen naar dennenbossen waar de marmoten in overvloed leven. De hoogte van het gebied varieert van 260 tot en met 3450 meter. De vegetatie varieert van Mediterane eiken en olijfbomen tot alpenweiden met iets lager dennenbossen.
Het klimaat is overwegend Mediteraan met zijn karakteristieke droge zomers, hoge temperaturen en meer dan 300 zondagen per jaar. Het noordoosten van het gebied is erg beïnvloed door de omliggende bergen. Dit is ook het gebied waar de bekende Mistral wind vandaan komt.
In het berggebied begint het vaak in november al te sneeuwen en blijft dan enkele maanden liggen. Logisch dat je daar dan ook een aantal skigebieden aantreft.
Kortom, de lage luchtvochtigheid, de vele zondagen per jaar en het ontbreken van vervuiling maken van de Haute Provence een klein paradijs waar het klimaat perfect is om je batterij weer op te laden.
Historische plekIn 1975 heeft het meer van Sainte Croix een stuwdam gekregen. Het authentieke dorp van Salles sur Verdun slaapt nu onder haar wateroppervlak. De kerk en fontein van dit oude plaatsje staan tegenwoordig te pronken in het nieuwe dorp.
Verder bevinden zich nog twee andere meren in het gebied waardoor de Gorges du Verdon stroomt: het meer van Esparon en het meer van Castillon. De kleine plaatjes in dit gebied hebben een rijk cultureel leven. Mooie gebouwen, kerken en monumenten sieren de straatjes en pleintjes.
NatuurDe natuur rond de Gorges du Verdon is bergachtig en ruig. De begroeiing is over het algemeen laag, waarbij struiken de boventoon voeren. Langs de kloven staan grote steile rotswanden.
HoogseizoenVan juni tot september.
UitgaanstipsHet dorp Castellane ligt aan het begin van de Grand Canyon de Verdon. Je vindt hier barretjes, gezellige pleintjes met terrasjes en winkels. Elke 31ste januari wordt het plaatselijke feest 'Fête du Pétardier' gevierd.
WatersportOp het stuwmeer van Sainte Croix - dat ongeveer 10 kilometer lang en gevuld is met 767 miljoen m3 water - kun je zeilen, roeien, vissen en windsurfen.
OutdoorIn deze omgeving leer je vanzelf om van snel stromend water te houden. Ook als weinig of geen ervaring hebt, want de meeste watersporten kun je hier beoefenen onder leiding van een gids. Te denken valt aan kajakken, hydrospeed en raften.
Daarnaast leent het ruige gebied zich goed voor klim- en wandeltochten, mountainbiken, paardrijden, paragliden en bungeejumpen (182 meter!).
Internet sitewww.provenceweb.fr/

Bestemming La Norma in Frankrijk
Info La Norma
La NormaLa Norma, verstopt in één van de mooie Alpenbossen, is een klein praktisch gebouwd gebied dat een gevoel van functionaliteit uitademd.
Vooral fijn aan het resort is de "open armen" benadering waarmee je wordt ontvangen. Het is een gemoedelijk dorp dat zeker niet duur is, waar je je geweldig kunt vermaken met gevarieerde afdalingen.

Het grootste deel van de gasten in het gebied bestaat uit families uit Duitsland en Denemarken. Hierdoor zijn de vaak wat meer gewaagde offpiste afdalingen zelfs na een hele week nog ongerept en kun je voluit genieten wanneer je maagdelijke stukken sneeuw aan flarden board of skiet. Het gebied van Les Trois Valées is niet direct te bereiken vanaf La Norma per lift, maar is natuurlijk dichtbij. Je kunt dus met een klein stukje rijden ook nog even genieten van het immense buurgebied!

Hoogte gebied1350m-2750
Aantal liften17, 1 gondel, 6 stoeltjesliften en 10 sleepliften
SnowboardvoorzieningenEen lokale snowboarder, Gilles, is het masterbrein achter het aanwezige funpark, dat als snowpark genoemd wordt op de kaart. Wanneer er voldoende sneeuw gevallen is, is het een geweldig park, hoewel sommige jumps een beetje aan de kleine kant zijn en een aantal landigen iets te plat.
SneeuwzekerheidEr zijn 21 sneeuwkanonnen aanwezig in het gebied.
UitgaanstipsDe Roi du Soleil wordt door Nederlanders gerund en heeft een relaxte Amsterdamse Vibe. Later op de avond kun je dan nog een drankje drinken in de Le Privé of de Piano Bar
Telefoonnummer VVV0033-7920 3146
Internet site

Bestemming La Plagne & omgeving in Frankrijk
Info La Plagne & omgeving
La PlagneLa Plagne in de 'Haut Savoie' bestaat uit tien gebieden die onderling met elkaar in verbinding staan. Deze erg populaire bestemming wordt massaal bezocht door wintersportfanaten. Als je verblijft in een van de hoger gelegen delen ('Les Stations d'Altitude' met als hoogst gelegen deel Aime La Plagne op 2.100 meter) kun je doorgaans zowat je bed uitrollen en sta je eigenlijk meteen op de een piste. Dat is wel zo makkelijk. Hogerop vind je vooral typische ski-dorpen met hoge flatgebouwen, verblijf je wat lager ('Les Stations Village') dan kun je ook laagbouw vinden, vaak nog in oude Franse bergdorp stijl gebouwd.

Het hoogst gelegen van deze dorpjes verbonden met La Plagne is Les Coches (1.450 meter), een echt bergdorp. Je vindt hier geen enorme betonnen flatgebouwen, maar vriendelijke appartementen die gebouwd zijn in harmonie met de oorspronkelijke huizen. Een gondellift brengt je direct naar 2.000 meter hoogte en binnen een half uur zit je middenin het immens uitgestrekte gebied van La Grande Plagne, met meer dan 100 liften en 200 kilometer pistes (vergeet dan niet om een pas voor het hele gebied te kopen).

Een andere noemenswaardige plaats die behoort tot het La Plagne gebied is Champagny en Vanoise (1.250 meter). Dit kleine dorp heeft een traditionele architectuur en staat door middel van een snelle gondel in verbinding met de rest van La Plagne. Deze plek is niet alleen geschikt voor families met kinderen, maar ook bijvoorbeeld voor mensen die in een chalet willen verblijven. Het is er rustiger dan La Plagne en heeft een gemoedelijke Franse ambiance, bovendien grenst het aan het nationale park Vanoise.
Hoewel La Plagne en omgeving voornamelijk bekend staan als wintersportbestemming kun je 's zomers ook vanalles beleven. Het hele gebied zorgt voor allerlei sportieve uitdagingen en is natuurlijk niet alleen voor 'cracks'...

Hoogte gebied1.250 tot 3.250 meter.
Aantal liften110
Km pisteLa Plagne heeft 210 kilometer pistes ( 80 blauw, 80 rood en 50 zwart) en ook goede off piste mogelijkheden.
Km loipe90 kilometer. Loipe voor de langlaufers.
SnowboardvoorzieningenLa Plagne Soleil heeft een funpark en halfpipe. In Les Coches bevindt zich een park met een aantal obstacles. Wil je liever in een halfpipe rijden, dan kan dat in de goed geshapte pipe van La Plagne.
Liftpas prijzen6 dagen = ± 166 Euro
SeizoeninfoLa Plagne wordt natuurlijk veel bezocht in de wintermaanden. De eerste drie weken van februari zijn vooral druk, want dan heeft Frankrijk vakantie. De rest van het seizoen is het over het algemeen rustiger.'s Zomers kun je hier vrijwel ongestoord genieten van pracht van de bergen.
Winterseizoen18 december tot 24 april.
SneeuwzekerheidIn het gebied van La Plagne ligt altijd meer dan genoeg sneeuw. Tussen de hoger gelegen gebieden en de dorpjes die onder de boomgrens liggen (tot aan Montchavin) staan genoeg sneeuwkanonnen om een langdurend wit 'tapijt' te garanderen.
Uitgaanstips Après-skibar PlanJA.nl is in de winter 2002 - 2003 opengegaan in la Plagne centre. Après-skibar PlanJA.nl is van Jacquelien en Arne van der Zande uit Vlaardingen, vandaar ook de naam van hun bar Plan JA = Plan Jacquelien en Arne. En JA staat weer voor ‘YES’, we gaan ervoor!!!! Après-skibar PlanJA.nl is gevestigd in de voormalige North Face Bar, tussen de appartementencomplexen Le Sierra Nevada en L’Aconcagua. Dit is aan de rand van Plagne centre, in de bocht op weg naar Aime la Plagne. Ze zullen niet te missen zijn door een wapperende en verlichte Nederlandse vlag en de vrolijke verlichting aan het hek van hun terras.

Tom's Bar in La Plagne 1800 en Showtime Cafe in Bellecote zijn goede gelegenheden om een biertje te drinken. De nachtclub 'Le Must' is een must voor de discoganger (hoewel je het niet kunt vergelijken met Nederlandse discotheken), houd rekening met het feit dat je entree moet betalen en dat je met een spijkerbroek en gympies waarschijnlijk niet naar binnen mag. Les Coches heeft in het appartementencomplex 'Le Joker' de kroeg van Ski & Surf 'Le Surf'. Verder telt Les Coches nog vier andere barretjes en pubs. Het nabijgelegen Montchavin heeft ook een discotheek. Tevens bevindt zich in deze plaats een bioscoop, die ruimte biedt voor 250 mensen. Ook in Champagny en Vanoise zijn er een aantal gezellige kroegjes en zelfs een discotheek (tegenover de supermarkt, in het centrum van het dorp).
WintersportGenoeg mogelijkheden om je wintersportvakantie in te vullen naast de gebruikelijke afdalingen maken op de bijna ontelbare pistes. Zo kun je bijvoorbeeld mooie tochten maken op de loipes. Verder kun je een introductie in het ijsklimmen krijgen, een helicopterdrop ervaren of op toerskies een safaritocht maken.
In La Plagne is het tevens mogelijk om op een echte Olympische bobsleerun te maken.
Wil je 's avonds eens naar beneden glijden, dan kan dat tijdens het avondskiën op verlichte pistes.
OutdoorIn La Plagne kun je 's zomers uiteraard veel buitensport activiteiten beoefenen. Mountainbikens, hiken over de zomersneeuw, vissen, klimmen en flinke bergwandelingen maken behoren o.a. tot de mogelijkheden.
De echte 'dare devils' maken een tandemsprong met de parapente of gaan in de zomer raften en canyoningen.
Recreatie & diversen's Zomers kun je ook tennissen of zwemmen.
Telefoonnummer VVV00 33 (0)479078282
Internet sitewww.la-plagne.com/
Sneeuwhoogte informatie00 33 (0) 479078025

Bestemming Les Arcs in Frankrijk
Info Les Arcs
Les ArcsLes Arcs heeft de snelste pistes ter wereld, de langste moeilijke afdaling en bovendien het meest extreme spectrum aan bouwstijlen, van hypermodern tot aan oude boerderijen. Kegelclubs en filmsterren komen gebroederlijk naar het over 3 etages verdeelde skigebied en hier gaat fastfood hand in hand met toprestaurants. Met superlatieven gaat Les Arcs nu niet echt zuinig om. Maar waarom niet als het waar is?
Hoogte gebied3.226 meter.
Aantal liftenIn Les Arcs zijn er 79 liften.Het gebied omvat drie dorpen die met elkaar in verbinding staan door een uitgebreid liften netwerk.
Km pisteGroen en blauw: 110 km
Rood: 68 km
Zwart: 31 km
Km loipe30 kilometer langlaufloipe.
SnowboardvoorzieningenFunpark met natuurlijke halfpipe in Arc 1.800.
SneeuwzekerheidLes Arcs ligt in de Haute Savoie en staat bekend als een zeer afwisselend, sneeuwzeker gebied.
UitgaanstipsArc 1800 staat bekent om de gezellige uren na het skiën.
Chez Mathieu, Le J.O. en The Saloon zijn onder wintersporters een begrip.
Natuurlijk kun je tot laat in de middag terecht op één van de vele terrassen. Daarnaast heb je een keuze uit een enorm aanbod aan restaurants, bars, kroegen en discotheken.
In Les Arcs is het altijd Happy Hour!
WintersportBen je een geoefend wintersporter en wil je de hoogte in? Bestijg de Aiguille Rouge, op een hoogte van 3.226 meter begint hier de langste zwarte afdaling ter wereld!
Wil je het liever wat minder spectaculair? Ook dat is mogelijk met meer dan 100 km piste voor de beginner en de lichtgevorderden.
In de avonduren kun je je vermaken in de verlichte halfpipe van Les Arcs.

Les Arcs, dat op een hoogplateau gelegen is, boven Bourg St.Maurice, omvat drie autovrije ski-oorden: Arc 1600, Arc 1800, Arc 2000, elk met zijn eigen karakter.
Ze zijn verbonden door een modern en efficiënt liftensysteem. De skiliften vertrekken voor de deur en ‘s avonds ski je terug tot aan het hotel.

Arcs 1600 is een rustig bergdorp te midden van de bossen, hier zijn de pistes op maat van de beginners.

Arcs 1800 is het grootste station. Van hieruit vertrekt een breed spectrum van afdalingen in alle categorieën. Voor wie niet alleen komt voor de wintersport, is hier het dorpscentrum.

Arcs 2000 is op en top sportief, het is een aanrader voor elke ervaren skiër. Door de hoge ligging is het station erg sneeuwzeker. Er zijn tal van moeilijke afdalingen waaronder de Aiguille Rouge super afdaling de bekendste is.

Recreatie & diversenLes Arcs wordt is in het hoogseizoen een plek dat drukbezocht wordt door jongeren.
Internet sitewww.lesarcs.com

vorige pagina vervolg landeninformatie Frankrijk

Anglet & Biarritz, 
Argeles sur mer, 
Avoriaz, 
Cannes, 
Chamonix, 
Chatel, 
  Les Deux Alpes, 
Leucate, 
Moliets, 
Morzine, 
Parijs, 
Risoul, 
rondreis, 
Seignosse, 
Tarn, 
Tignes, 
Val D'Isere, 
Val Frejus, 
Val Thorens, 
Vogezen, 
 
 Home Page  Reisverhalen  Deals  Hotelreserveringen  Landeninfo  Reisboeken  Tips  Help