TravelSource.nl Logo 
HomeDagaanbiedingenAutohuurHotelsKortingsactiesVakantiehuizenVakantieparkenVliegticketsReisverhalen LandeninformatieHelp
Landeninformatie :
Afrika
Azië
Australië
Europa
Noord Amerika
Zuid Amerika
Wereldreizenlanden informatie Zimbabwe, Travelsource.nl

Algemeen Communicatie Cultuur Eten en drinken Geld Gezondheid Grensformaliteiten Infrastructuur Weer en klimaat Rondreis, 

Info over Zimbabwe
Algemeen
ZimbabweIedereen kent de Victoria-watervallen, maar waar ze te vinden zijn, daar gaan sommigen nog wel eens de fout in. Zimbabwe is een juweel dat nog voor velen verborgen gebleven is.

Het land bezit enkele van de meest spectaculaire en fascinerende bezienswaardigheden van het Afrikaanse continent. Vooral de natuur vormt voor de meeste toeristen de reden om eens een kijkje te gaan nemen. In de verschillende wildparken zie je de dieren niet alleen van dichtbij, maar ook in hun eigen natuurlijke omgeving. Daarnaast zijn in Zimbabwe honderden grotten te vinden waarin oude stammen rotstekeningen maakten. Als je rondzwerft door het land krijg je een goede indruk van de hoog ontwikkelde beschaving die hier ooit springlevend was.

HoofdstadHarare
Oppervlakte390.000 km2
Aantal inwoners11,2 miljoen
AutoletterZW
VoertaalEngels
Talen die ook gesproken wordenIshona en Ndebele (Bantoetalen)
Elektriciteit220 V
Tijdverschil1 uur later

Bestemming Rondreis Zimbabwe in Zimbabwe
Info Rondreis Zimbabwe
Rondreis ZimbabweOntdek net als Livingstone het wonder van de Victoria-watervallen, met de 'Mosioa-Tunya'(donderende rook) en de regenboog bij maanlicht. Zonder twijfel een hoogtepunt in deze reis door Zimbabwe. Maar wat kun je nog meer vinden of doen?

Nou, dit bijvoorbeeld:
Machtige landschappen en indrukwekkende archeologische vindplaatsen. Geniet van de adembenemende uitzichten in dit land van wildparken. Bekijk de ontelbare soorten wild tijdens de vele safari's bij licht en donker, lopend of in een landrover. Luister naar het geluid van de vele vogels bij zonsopgang en zonsondergang. Bevaar de machtige Zambesi-rivier of ga de strijd aan met een tijgervis. Ervaar het Afrika van Livingstone op een ontspannen manier tijdens een unieke rondreis.

Communicatie
Internationale landen code263
NL. Ambassade ter plaatseTanganyika House, 5de verdieping, 23 third street/ Union Avenue, Harare.

Telefoon: 00-263-4-776701

Ambassade NederlandGevestigd in België:
Joséphine Charlottesquare 11B
1200 Brussel
tel.: 00-32-2-7625808

Cultuur
Tot de 16de eeuw heeft de beschaving in Zimbabwe een hoge standaard gekend. Om de een of andere reden (daar zijn historici nog steeds niet uit) is deze cultuur ten val gekomen. In deze periode zetten Portugese ontdekkingsreizigers hun voet aan wal en werd een begin gemaakt met de uitvoer van allerlei goederen die in Europa erg gewild waren bij de rijkeren. Tegen de tijd dat het 1800 werd, was het land een soort magneet geworden voor iedereen die het wilde maken met goud- en ivoorhandel.

De bekendste van deze fortuinjagers is Cecil John Rhodes, die stinkend rijk is geworden van de Kimberley diamantvelden. Zo tegen het einde van die eeuw kwam de eerste immigratiestroom op gang.

ReligieChristelijk en Mwari
Feestdagen18 april: Nationale onafhankelijkheidsdag (vanaf 1980)

Eten en drinken
De keuken in Zimbabwe is een combinatie van het lichte Engelse voedsel met de machtige maaltijden uit Afrika.
SpecialiteitenDe machtige maaltijden uit Afrika bestaan onder andere uit:
Sadza - witte maïspap

Nyama - vlees, meestal rundvlees of kip maar ook krokodillenvlees kan voorkomen.
Het bier dat gedronken wordt heet Chibuku.

FooiHet is de gewoonte om een fooi te geven aan de kamermeisjes, de bagagekruiers, de chauffeurs en de gidsen.

In de restaurants verwacht men meestal een fooi van 10%.

Geld
Hotels en banken kunnen zonder problemen Amerikaanse dollars of Engelse ponden voor je omwisselen. Verder kun je in de toeristische plaatsen met een creditcard betalen.
MunteenheidZimbabwaanse dollar, onderverdeeld in 100 cents.
Openingstijden bankenMaandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 14.00, woensdag tot 14.00 en op zaterdag tot 11.00.

Gezondheid
Voor Zimbabwe worden vaccinaties tegen DTP en geelzucht aanbevolen. Als je bij aankomst minder dan 6 dagen daarvoor in een besmet gebied bent geweest dien je je in te enten tegen gele koorts. Verder moet je in dit land uitkijken voor malaria en bilharzia.

Het is belangrijk dat je de GGD of je huisarts raadpleegt voor de meest recente informatie.

Grensformaliteiten
PaspoortEen geldig paspoort bij een verblijf tot 90 dagen.

Infrastructuur
Zimbabwe heeft een hele goede infrastructuur. Er zijn 2 soorten bussen, namelijk de express en de lokale bus. De express-bussen rijden op tijd en maken stops onderweg die je op allerlei manier kunt benutten (eten, toiletbezoekje, noem maar op).

De spoorwegen in Zimbabwe verbinden Harare, Bulawayo, Mutare en Victoria Falls. De treinen rijden voornamelijk 's nachts.

Weer en klimaat
Door de ligging, grotendeels op verhoogd plateau, biedt Zimbabwe een heerlijk klimaat.

De droge wintermaanden van mei tot oktober zijn het meest comfortabel om te reizen. Alleen mis je dan wel het groene landschap dat je in de warme en natte zomermaanden hebt (november tot april). In de winter kan de temperatuur beneden het vriespunt komen en deze periode is goed om wildparken te bezoeken.

KlimaattypeSteppe- en tropisch savanneklimaat
Gem. temp. zomer26 graden
Gem. temp. winter23 graden
RegenSeizoenVan november tot april
Beste periode om land te bezoekenMei tot oktober
Last Minutes & aanbiedingen

Allround Touroperators Allround Reisbureau's Campings Exclusief / bijzonder Jongeren Reizen Reisveilingen Stedenreizen Vakantiehuizen Vakantieparken Verre reizen Vliegtickets Zon Vakanties
HomeDagaanbiedingenAutohuurHotelsKortingsactiesVakantiehuizenVakantieparkenVliegticketsReisverhalen LandeninformatieHelp