TravelSource.nl Logo 
HomeDagaanbiedingenAutohuurHotelsKortingsactiesVakantiehuizenVakantieparkenVliegticketsReisverhalen LandeninformatieHelp
Landeninformatie :
Afrika
Azië
Australië
Europa
Noord Amerika
Zuid Amerika
WereldreizenLanden informatie Tunesië, TravelSource.nl

Algemeen Communicatie Cultuur Eten en drinken Geld Gezondheid Grensformaliteiten Infrastructuur Weer en klimaat

Info over TunesiŽ
Algemeen
TunesiëTunesiŽ is de kleinste staat van Noord-Afrika, maar is toch weer net 3 keer zo groot dan Nederland. Het noorden en het oosten grenzen aan de Middellandse Zee en hebben prachtige zandstranden. In het westen en noordwesten zijn uitlopers van het Atlasgebergte te vinden. Verder kun je chotts (zoutmeren, meestal uitgedroogd) en grassteppen op je weg tegenkomen. Deze zijn erg kenmerkend als voorbode van de woestijn. Het zal je bekend zijn dat ook in TunesiŽ een stukje Sahara te vinden is. Het land is rijk aan cultuur en je vindt er een hoop overblijfselen uit de Romaanse, Arabische, Turkse, Fenicisch en Franse tijd.
HoofdstadTunis
Oppervlakte163.610 km2
Hoogste punt1544 m
Laagste punt17 m
Aantal inwoners9,25 miljoen
VoertaalArabisch
Talen die ook gesproken wordenFrans, Engels en Duits
Elektriciteit220 en 110 V
TijdverschilGeen tijdsverschil

Communicatie
NL. Ambassade ter plaatse6-8 rue Meyen
1082 Cite el Mahrajane, Tunis
00-216-1-799442
Ambassade NederlandGenstestraat 98
2587 HX, Den Haag
070-351225
Noodnummer197 (politie) of 198 (brandweer).
Toeristenbureau in Nederland020-6224971
Collect call nr. naar NLVia de Tunesische operator.

Cultuur
TunesiŽ beschikt over een lange en rijke traditie en heeft dankzij opeenvolgende beschavingen een waardevol erfgoed opgebouwd. Het zilver- en goudsmeedwerk is erg populair, vooral dat van de Souks van Tunis en Djerba. Maar de andere eeuwenoude ambachten leveren ook mooi werk; keramiek (Nabeul), aardewerk (Djerba), Carthaags geblazen glas en koperen voorwerpen (Tunis).
De tapijten zijn een verhaal apart. Elke streek heeft zo zijn eigen kleur en materiaalgebruik, maar alleen een echte kenner kan het onderscheid tussen de streken en hun tapijten maken. Toeristen vinden ze alleen maar mooi.
ReligieIslamitisch, joods, rooms-katholiek
Feestdagen1 januari: nieuwjaarsdag
20 maart: onafhankelijkheidsdag
21 maart: dag van de jeugd
1 mei: dag van de arbeid
3 augustus: nationale feestdag
13 augustus: dag van de vrouw
15 oktober en 7 november

Eten en drinken
In de meeste hotels wordt de Tunesische keuken met een westers vleugje geserveerd. De nationale drank is groene muntthee. Het lokale bier 'Celtia' moet zeker geproefd worden, net als verschillende soorten plaatselijke mineraalwaters. TunesiŽ heeft vele uitstekende witte en rode wijnen en rosť. De bekendste nationale alcoholische dranken zijn boukha (een vijgenjenever) en thibarine (op basis van dadels).
SpecialiteitenSpecialiteiten in TunesiŽ op het gebied van eten zijn:
Couscous, een soort papje van griesmeelkorrels dat als aanvulling bij groenten en vlees wordt geserveerd
en Briq (krokant gebakje met verschillende vullingen).
FooiBij het kopen van souvenirs is afdingen een must.

Geld
In- en uitvoer van dinars is veboden. Je kunt Nederlands geld wisselen bij aankomst op het vliegveld, bij banken en in hotels. Nederlands geld wordt hier geaccepteerd, evenals eurocheques, travellerscheques en (bij de postkantoren) girobetaalkaarten. Pinnen is tegenwoordig ook mogelijk in de grotere toeristenplaatsen. Hou wel even rekening met met lege of kapotte automaten.
In veel hotels en restaurants kan je ook betalen met creditcards.
MunteenheidDinars, onderverdeeld in 1000 millimes.
Openingstijden bankenIn de winter zijn banken open tussen 8.30 en 11.30. 's Middags zijn ze open van 14.00 tot 17.00.
In de zomer en tijdens de ramadan kun je tussen 8.00 en 14.00 bij de bank terecht.

Gezondheid
De medische voorzieningen zijn erg modern en aan apotheken is zeker geen gebrek. Elk zichzelf respecterend dorp heeft een apotheek die de hele nacht open blijft.

Grensformaliteiten
Toeristen met de Nederlandse nationaliteit hebben een paspoort nodig. Een toeristenkaart is alleen geldig als men in bezit is van een accomodatievoucher.
VisumGeen visum nodig.
PaspoortGeldig paspoort.

Infrastructuur
De bus is een populair en betrouwbaar vervoersmiddel, met een groot landelijk bereik. Nog sneller en comfortabeler, maar ook iets duurder, zijn de taxi's. De trein komt maar op een beperkt aantal plaatsen. Het wegennetwerk en wegmarkeringen zijn in orde, dus je loopt niet het risico opeens van de weg af te rijden en ergens zielsalleen zonder benzine te stranden.
De verkeersregels zijn vrijwel hetzelfde als in Nederland.
Max. snelheid50 km (bebouwde kom) en 110 km (snelweg).
Geldigheid rijbewijsJe bent 21 jaar en hebt min. 1 jaar een rijbewijs

Weer en klimaat
Noord-TunesiŽ heeft een Middellands zeeklimaat met warme droge zomers en milde natte winters. De bergen in het noordwesten krijgen wel eens sneeuw, terwijl het steeds warmer en droger wordt naarmate je meer naar het zuiden gaat.
Gem. neerslag in mm.Noord 1000 mm en zuid 150 mm
Beste periode om land te bezoekenVan mei tot en met september
Last Minutes & aanbiedingen

Allround Touroperators Allround Reisbureau's Campings Exclusief / bijzonder Jongeren Reizen Reisveilingen Stedenreizen Vakantiehuizen Vakantieparken Verre reizen Vliegtickets Zon Vakanties
HomeDagaanbiedingenAutohuurHotelsKortingsactiesVakantiehuizenVakantieparkenVliegticketsReisverhalen LandeninformatieHelp