TravelSource.nl Logo 
HomeDagaanbiedingenAutohuurHotelsKortingsactiesVakantiehuizenVakantieparkenVliegticketsReisverhalen LandeninformatieHelp
Landeninformatie :
Afrika
Azië
Australië
Europa
Noord Amerika
Zuid Amerika
WereldreizenLanden informatie Tanzania, TravelSource.nl

Algemeen Communicatie Cultuur Eten en drinken Geld Gezondheid Grensformaliteiten Infrastructuur Weer en klimaat

Klik hier voor ons reisaanbod Tanzania.

Info over Tanzania
Algemeen
TanzaniaWildparken en de wildernis is niet alles wat Tanzania te bieden heeft. Het landschap van Tanzania is afwisselend door savannes, hoogvlaktes en dalen. De bekendste plek in het land is de berg Kilimanjaro, de hoogste vrijstaande berg ter wereld en tevens één van de grootste vulkanen die ooit uit de aardkorst wist te barsten. Op heldere dagen kun je hem al vanaf een afstand van 160 kilometer zien. De top ligt maar drie graden onder de evenaar, maar is altijd bedekt met sneeuw en ijs. De piek Uma is 5.895 meter hoog en wordt met recht 'het dak van Afrika genoemd'.
HoofdstadDar es Salaam
Oppervlakte945.090 km2
Aantal inwoners29 miljoen
AutoletterEAT
VoertaalSwahili en Engels
Talen die ook gesproken wordenVeel lokale talen
Elektriciteit230 V
Tijdverschil2 uur later

Communicatie
Internationale landen code255
NL. Ambassade ter plaatseNew ATC Town Terminal
Corner Ohio Str./Garden Av.
Dar es Salaam
Ambassade NederlandDe ambassade voor de Benelux is gevestigd in België.
Louizalaan 363
1050 Brussel
tel.: 0032-2-6406500

Cultuur
In Tanzania leven nog veel kleine bevolkingsgroepen. Elk volk heeft zo zijn eigen gewoonten en gebruiken.
Bij het Eyasi-meer leven de Hadzabe, een stam die verwant is aan de bosjesmannen. Ze leven als jagers en spreken een 'klik'-taal. In hetzelfde gebied wonen de bont geklede Datoq, die ooit de vechtlust van de Masia overtrof.
ReligieChristelijk 45%, islamitisch 35%, inheems 20%.
Feestdagen1 januari: nieuwjaarsdag
12 januari, 5 februari, 26 april, 1 mei, 7 juli, 9 december, 25 december, Goede Vrijdag, Paasmaandag en verschillende islamitische feestdagen

Eten en drinken
Voor de keuken hoeft u niet echt nar Tanzania te gaan. Groenten zijn nauwelijks aanwezig. Vaak krijg je matoke, een gekookte groente die wel iets van andijvie wegheeft.
SpecialiteitenTot de specialiteiten in Tanzania behoren de traditionele Swalhili-gerechten. Deze worden vooral aan de kust geserveerd, zijn pittig van smaak en worden gekookt in kokosmelk.
FooiBedienend personeel en kofferjongens zijn blij met een fooi. Tijdens een safari is een bedrag van 5 Amerikaanse dollar p.p. per dag gewenst.

Geld
MunteenheidTanzaniaanse Shilling (TSh).
Openingstijden bankenDe bank is geopend van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 15.00. Op zaterdag tot 13.00.

Gezondheid
Een aantal injecties is verplicht maar het is afhankelijk van hoe lang je in Tanzania blijft. De GGD of huisarts beschikken over de meest recente informatie. Verder is het noodzakelijk dat je veel drinkt in de tropen, want door de warmte loop je het risico uit te drogen.
WaterGeen kraanwater drinken of ijs eten.

Grensformaliteiten
VisumJe hebt een visum nodig.
PaspoortGeldig paspoort voor een verblijf van 1 tot 3 maanden.

Infrastructuur
De wegen in Tanzania zijn slecht tot heel erg slecht! Om het aantal ongevallen te beperken mag er niet meer tussen 10 uur 's avonds en 5 uur 's ochtends gereden worden.

Openbaar vervoer:
Op de lange afstanden kun je kiezen tussen luxe bussen en minibussen (met de vreemde naam Dalla Dalla). Vooraf reserveren wordt geadviseerd. De Dalla Dalla-bussen zijn door heel Tanzania te vinden. De meeste steden in Tanzania hebben een spoorwegaansluiting. Aangeraden wordt altijd goed op je bagage te letten terwijl je aan het reizen bent.

Weer en klimaat
Door de afwisseling in het landschap heeft Tanzania verschillende klimaten. De extremen even niet meegerekend (op de Kilimanjaro vriest het en op sommige plaatsen in het binnenland kan de temperatuur gemakkelijk tot boven de 40 graden stijgen), kent het land best aangename gemiddelden.
KlimaattypeTropisch savanneklimaat
Gem. temp. zomerDar es Salaam: 28 graden
Gem. temp. winterDar es Salaam: 24 graden
Gem. neerslag in mm.750 mm
RegenSeizoenMaart-mei (lange buien); okt.-dec. (korte buien)
Beste periode om land te bezoekenJanuari en februari
Last Minutes & aanbiedingen

Allround Touroperators Allround Reisbureau's Campings Exclusief / bijzonder Jongeren Reizen Reisveilingen Stedenreizen Vakantiehuizen Vakantieparken Verre reizen Vliegtickets Zon Vakanties
HomeDagaanbiedingenAutohuurHotelsKortingsactiesVakantiehuizenVakantieparkenVliegticketsReisverhalen LandeninformatieHelp