TravelSource.nl Logo 
HomeDagaanbiedingenAutohuurHotelsKortingsactiesVakantiehuizenVakantieparkenVliegticketsReisverhalen LandeninformatieHelp
Landeninformatie :
Afrika
Azië
Australië
Europa
Noord Amerika
Zuid Amerika
WereldreizenLanden informatie Seychellen, TravelSource.nl

Algemeen Communicatie Cultuur Eten en drinken Geld Gezondheid Grensformaliteiten Infrastructuur Weer en klimaat Mahë/Victoria, 

Klik hier voor ons reisaanbod Seychellen

Info over Seychellen
Algemeen
SeychellenDe Seychellen vormen een idyllische groep van 115 eilanden in de Indische Oceaan, ten noordoosten van Madagaskar. De drie centrale eilanden Mahé, Praslin en La Digue zijn atollen van graniet, terwijl de buitenste eilanden uit koraal bestaan. De overheid stimuleert bewust het luxueuze toerisme om te voorkomen dat grote massa's mensen de fraaie en kwetsbare natuur aantasten. Zeldzame exotische diersoorten leiden er dan ook een ongestoord leven. Ieder eiland heeft z'n eigen sfeer, bezienswaardigheden en mogelijkheden tot ontspanning: van chique dineren en lekker stappen in het hoofdstadje Victoria tot bijkomen onder de palmbomen op de prachtige zandstranden van rustige kleine eilandjes als Fregate en Denis. Ook voor sportieve vakantiegangers zijn de Seychellen een tropisch paradijs. Je kunt er bijvoorbeeld snorkelen en duiken tussen bijzondere koraalriffen, diepzeevissen naar tonijn of zeilen rond onbewoonde eilandjes. Vogelkijkers kunnen zich uitleven op het eiland met de toepasselijke naam Bird.
HoofdstadVictoria
Oppervlakte455 km2
Hoogste punt905 m
Laagste punt0 m
Aantal inwoners79.164
VoertaalEngels en Frans
Talen die ook gesproken wordenFrans-Creools
Elektriciteit240 V
Tijdverschil5 uur later

Bestemming Mahé/Victoria in Seychellen
Info Mahé/Victoria
Mahë/VictoriaMahé is het grootste en dichtst bevolkte eiland van de Sechellen. De meeste mensen wonen in Victoria (25.000 inwoners), een van de kleinste hoofdsteden ter wereld. Het is bovendien het enige stadje van de hele eilandengroep. Er zijn slechts enkele historische gebouwen, zoals het postkantoor en het gerechtshof, die nog in hun oorspronkelijke koloniale staat verkeren. Het merendeel van de straten is zo'n twintig jaar geleden opnieuw opgebouwd, zodat Victoria een moderne en vrij karakterloze uitstraling heeft. Wel vind je in het centrum leuke en relatief goedkope eettentjes. Daarnaast zijn er ook enkele chique restaurants, waar je optimaal kunt genieten van de veelgeprezen lokale keuken. Voor een goed overzicht van de bijzondere vegetatie op de verschillenden eilanden kun je terecht in de botanische tuinen, waar je je ook kunt vergapen aan reuzenschildpadden. Een andere verblijfplaats op het granieteiland Mahé is Glacis, aan de noordwestkust. Hier staan vakantiebungalows op een heuvel, omgeven door gazons, talloze fruitbomen en 'n mooi strand. Vlakbij Glacis ligt Beau Vallo Bay, met diverse bungalows, restaurants, winkels, duik- en watersportcentra en een van de mooiste stranden van de Seychellen.
WatersportHet water rond Mahé is rustig en heeft meestal weinig stroming. Voor grote vissen moet je wat verder uit de kust duiken, waar het ook onrustiger is. In augustus heb je de meeste kans op een ontmoeting met reusachtige walvishaaien. Scheepswrakken, koraalriffen, visrijkdom, rotsen een goede mix van diep en ondiep maken deze omgeving tot een magnifieke duiklocatie.

Communicatie
Het hoofdpostkantoor is gevestigd in Victoria. Hier kun je o.a. telefoonkaarten kopen, faxen en telegrammen versturen.
Internationale landen code248
Ambassade NederlandConsulaat van de Republiek der Seychellen Flevolaan 69 1272 PC Huizen Tel.: 035-6940904

Cultuur
De meeste bewoners hebben een Afrikaanse of Europese achtergrond. Er is geen inheemse cultuur maar bepaalde aspecten van de Afrikaanse oorsprong zijn wel bewaard gebleven. Om de Creoolse tradities hoog te houden heeft de overheid een nationale muziekschool opgericht. Leerlingen krijgen hier bijvoorbeeld les in de 'sombre moutia', een typische dans van de Seychellen met sterke Afrikaanse en Madagaskische ritmes. De melancholische liederen zijn oorspronkelijk gebeden, die vroeger door slaven werden gezongen tijdens hun zware arbeid. Over het algemeen is de muziek van de Seychellen een mengelmoes met Indische, Europese, Chinese en Arabische invloeden. Accordeons en violen klinken in goede harmonie met de 'zez' (een citer), Afrikaanse drums en de 'makalapo' (een snaarinstrument). De meeste bewoners van de Seychellen zijn trouwe katholieke kerkgangers. Deze vroomheid gaat echter vaak moeiteloos samen met een geloof in bovennatuurlijke krachten en geesten.
ReligieKatholiek (90%) en Anglicaans (8%).
Feestdagen1 januari: Nieuwjaarsdag. April: Pasen. 1 mei: Dag van de arbeid. 5 juni: Bevrijdingsdag (coup in 1977). 15 augustus: La Digue Festival. 1 november: Allerheiligen. 25 december: Kerstmis.

Eten en drinken
De Seychellen hebben de beste keuken van alle eilanden in de Indische Oceaan. Rijst en vis zijn de hoofdbestanddelen, daarnaast wordt getoverd met kruiden, groenten en fruit. De lijst van zeevruchten is indrukwekkend. Je kunt bijvoorbeeld haai eten maar ook inktvis, snoek of rode poon. Een typisch ingrediënt voor veel van de visgerechten is 'rougaille', een tomatensaus. Een andere regionale specialiteit is 'daube', een zoete saus.
FooiHet geven van fooi is niet verplicht.

Geld
Het is een duur vakantieland, dus neem genoeg geld mee. Je kunt voordeliger wisselen met reischeques dan met contant geld. De bekendste creditcards worden vrijwel overal geaccepteerd. Op vliegvelden zijn de banken geopend tijdens iedere aankomst en vertrek.
MunteenheidRupee (SRe), onderverdeeld in 100 cents.
Openingstijden bankenMa. t/m vr.: 08.30-14.30. Za.: 08.30-11.00 uur.

Gezondheid
In de hoofdstad Victoria is een groot algemeen ziekenhuis gevestigd. Daarnaast zijn er verschillende klinieken op Mahé, Praslin en La Digue. Vaccinaties zijn in principe niet nodig, maar neem voor de zekerheid contact op met de GGD of je huisarts.
WaterDrink water uit een fles, niet uit de kraan.
EtenGeen gezondheidsrisico

Grensformaliteiten
VisumGeen visum nodig.
PaspoortGeldig paspoort nodig.

Infrastructuur
Alleen op Mahé en Praslin zijn verharde wegen en busdiensten. De buslijnen op Mahé zijn veel uitgebreider dan op Praslin. Een leuk alternatief vervoersmiddel op deze eilanden is de Mini Moke ('mini ezel'), een autootje dat te huur is voor 70 dollar per dag. Daarnaast rijden er taxi's. Op de andere eilanden kun je het beste een fiets huren of lopen.

Weer en klimaat
De temperatuur op de Seychellen varieert van 23 tot 30 graden. Het warme seizoen is tijdens de noordwestelijke moessonwinden, van maart tot mei. Van eind mei tot september is het relatief koel, dankzij de zuidoostelijke passaatwinden. De lucht is dan betrokken en de zee onrustig.
KlimaattypeTropisch maritiem
RegenSeizoenVan november tot februari
Beste periode om land te bezoekenVan mei tot september
Last Minutes & aanbiedingen

Allround Touroperators Allround Reisbureau's Campings Exclusief / bijzonder Jongeren Reizen Reisveilingen Stedenreizen Vakantiehuizen Vakantieparken Verre reizen Vliegtickets Zon Vakanties
HomeDagaanbiedingenAutohuurHotelsKortingsactiesVakantiehuizenVakantieparkenVliegticketsReisverhalen LandeninformatieHelp