TravelSource.nl Logo 
HomeDagaanbiedingenAutohuurHotelsKortingsactiesVakantiehuizenVakantieparkenVliegticketsReisverhalen LandeninformatieHelp
Landeninformatie :
Afrika
Azië
Australië
Europa
Noord Amerika
Zuid Amerika
WereldreizenLanden informatie Mauritius, TravelSource.nl

Algemeen Communicatie Cultuur Eten en drinken Geld Gezondheid Grensformaliteiten Infrastructuur Weer en klimaat Rondreis, 

Klik hier voor ons reisaanbod Mauritius

Info over Mauritius
Algemeen
MauritiusMauritius stond voor het eerst op de kaart in 1502 als 'Dina Margabin' of 'Dina Robin'. De naam Mauritius stamt uit Nederland: in de tijd van de VOC kwamen zeelui, onderweg naar Java, op het eiland terecht. Na ons bereikten ook Fransen en Engelsen Mauritius. Door de aanleg van het Suez-kanaal hoefden Europeanen er niet meer langs te varen, waardoor het eiland in verval raakte. Toen de Engelsen er een vlieg- en marinebasis van maakten, is Mauritius weer bij de wereld gaan horen. Het binnenland ligt vol met natuurlijke en architectonische schatten, bovendien heeft Mauritius mooie stranden en lagunes.
HoofdstadPort Louis
Oppervlakte2.040 km2
Hoogste punt827 m (Piton de la Rivière Noire)
Laagste punt0 m. (zeeniveau)
Aantal inwoners1.168.256
VoertaalEngels en Frans
Talen die ook gesproken wordenFrans-Creools, Hindi, Urdu, Chinees en Tamil
Elektriciteit220 V
TijdverschilDrie uur later

Bestemming Rondreis Mauritius in Mauritius
Info Rondreis Mauritius
Rondreis MauritiusOp het eiland Mauritius zijn mooie watervallen, diverse musea, tempels en andere bezienswaardigheden.
Strandliefhebbers moeten echt even gaan buurten op het Ile aux Cerfs aan de oostkust van Mauritius. Dit eilandje heeft eindeloze stranden met schaduwrijke plekjes en lagoons met het helderste turquoisblauwe water van heel Mauritius. Het heeft veel mogelijkheden voor recreatie en watersport. Op slechts enkele meters afstand, gescheiden door een smalle strook zeewater waar je doorheen kunt waden, bevindt zich het ruige eilandje Mangénie.

Communicatie
In Port Louis en Grand Baie zijn veel telefoontoestellen. Je moet bellen met een telefoonkaart.
Internationale landen code230
NL. Ambassade ter plaatseBevoegd is de ambassade in Tanzania: Corner Ohio Street-Garden Avenue
Dar es Salaam
Tanzania
Ambassade NederlandBevoegd is de ambassade in België:
Bollandistenstraat 68
1040 Brussel
tel: 00-322-7339989

Cultuur
Op Mauritius vind je verschillende volkeren die in de loop van de eeuwen uit Europa, Azië, Afrika en Madagaskar hierheen trokken. Allemaal hebben ze hun eigen gewoontes, talen en religies (hindoeisme, katholicisme, islam en protestantisme) meegebracht. Dat heeft als voordeel dat er het hele jaar door lekker veel feesten zijn. Het prettige is ook dat al deze verschillende mensen zonder grote problemen met elkaar op het eiland leven.
ReligieHindoestaans, katholiek, islamitisch, protestants.
Feestdagen- 1 januari: Nieuwjaarsdag.
- januari: Cavadee (Hindoestaans feest).
- januari/februari: Chinees Nieuwjaar of Lentefeest.
- februari/maart: Maha Shivaratree, Hindoestaanse pelgrimstocht naar het heilige meer Ganga-Taloa
- 1 mei: Dag van de Arbeid
- 8-9 september: Feest van Père Laval, een zalig verklaarde missionari.
- oktober/november: Divali, Hindoestaans feest van de godin van de rijkdom 'Laksmi' met veel kaarsen en lampionnen
- oktober/november: Ganga Asnan (Hindoestaans feest)
- 2 november: Fête des Morts
- 25 december: Kerstmis
Hiernaast worden door de islamieten het einde van de ramadan en de Moharram gevierd. Vooral het laatste is een populair en uitbundig feest. Door de islamitische kalender vallen deze feesten steeds in een andere maand.
En ook de tamils hebben een mooi feest: Lopen over vuur. Eens per jaar, maar ook weer op verschillende data, wordt dit reinigingsfeest in de tempels gevierd.

Eten en drinken
De Mauritiaanse keuken is veelzijdig, wat niet meer dan logisch is met al die volken. Ze eten hier vooral pittige groenten of geconfeite zuidvruchten met kruiden in azijn ('achards') en rijst. En vers fruit: papaya's, watermeloenen, ananas, bananen, goyaves, passievruchten, bigarades, citroenen, lychees, mango's, corrosols en longanes.
SpecialiteitenKoffie!! Die wordt hier 'op z'n Creools' gedronken, namelijk met vanille-aroma. Toch eens proberen.
FooiFooi geven is niet verplicht, maar wordt wel graag ontvangen.

Geld
Creditcards worden geaccepteerd. Ook kun je in de grote steden terecht bij pin-automaten.
MunteenheidMauritiusroepie, onderverdeeld in 100 cents.
Openingstijden bankenMaandag tot en met vrijdag van 9.30 tot 14.30 uur. Zaterdags is de boel open tot 11.30 uur.

Gezondheid
Vaccinaties zijn niet verplicht. Als je eerst op het Afrikaanse vasteland hebt gereisd, dan moet je wel je vaccinatiekaart laten zien.
WaterGoed. Maar water uit de fles kopen is beter.

Grensformaliteiten
PaspoortJe hebt een geldig paspoort nodig.

Infrastructuur
Er is een goed functionerend buslijnennet tot in alle hoeken van het eiland. Tussen 5.30 tot 19.00 uur kun je een bus nemen, waarvan de tarieven redelijk zijn. Bij sommige hotels kun je fietsen huren en een gehuurde auto komt met of zonder chauffeur. Op Mauritius wordt links gereden. Taxi's zijn zonder meters, dus maak van te voren een prijsafspraak.

Weer en klimaat
Doordat Mauritius in een tropisch gebied ten zuiden van de evenaar ligt heeft het het hele jaar door een 'droomklimaat'. Van winter hebben ze daar nog nooit gehoord. Wel is het van december tot april regentijd, wat weer niet betekent dat het constant regent. In februari en maart kan de zon wel eens wat langer wegblijven, in december en januari kan het soms eventjes flink stormen: dat is zo ongeveer alle ellende wat het weer betreft. De luchtvochtigheidsgraad ligt wat hoger dan hier, gemiddelde aan de kust tussen de 30 en 35 graden, in het binnenland zo'n 5 graden lager. En daar zie je iets meer bewolking. De koelste maanden op Mauritius liggen tussen juni en oktober wanneer de temperatuur gemiddeld rond de 25 graden schommelt. De zeetemperatuur is ongeveer 25 graden.
KlimaattypeTropisch maritiem
Gem. temp. zomer27 graden
Gem. temp. winter23 graden
Gem. neerslag in mm.1.335 mm
Zomer / WinterDecember/juni
RegenSeizoenVan december tot april
Last Minutes & aanbiedingen

Allround Touroperators Allround Reisbureau's Campings Exclusief / bijzonder Jongeren Reizen Reisveilingen Stedenreizen Vakantiehuizen Vakantieparken Verre reizen Vliegtickets Zon Vakanties
HomeDagaanbiedingenAutohuurHotelsKortingsactiesVakantiehuizenVakantieparkenVliegticketsReisverhalen LandeninformatieHelp